Nefis Zeytinyağlı Biber Dolması (Orijinal Tarif) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg dolmalık biber (Küçük-orta boy)
İç harcı için;
- 2 adet orta boy kuru soğan
- 2 su bardağı pirinç
- 1 paket dolmalık fıstık
- 2 yemek kaşığı kuş üzümü
- 1, 5 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 çay kaşığı dolusu tarçın
- 1 tatlı kaşığı sumak
- Çay kaşığı ucuyla kimyon
- Karabiber-Tuz
- 1 çay kaşığı şeker
- Zeytinyağı
- 1 adet orta boy domates
- Yarım çay bardağı sıcak su
- 4-5 dal taze fesleğen
- 4-5 dal taze reyhan
Üzerinde gezdirmek için;
- 1, 5 tatlı kaşığı nane
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
Nefis Zeytinyağlı Biber Dolması (Orijinal Tarif) Tarifi Yapılışı
- İlk olarak harcımız için; soğanlarımız yemeklik doğranıp, zeytinyağında hafif dirilikleri alınır.
- Bol suyla yıkadığınız pirinçlerimiz ilave edilip iyice karıştırarak kavrulurlar.
- Sırasıyla baharatlar ve tuzu katılarak kavurma işlemi devam eder.
- Bir adet domates rendelenerek konuya dahil olur.
- 1 çay bardağı sıcak su ilave edilip, kapak açık suyunu çekene kadar tutulur.
- Ilınması için bir kenara alınır.
- Süre sonunda üzerine ince kıyılmış fesleğen ve Reyhan katılarak harmanlanır.
- Biberler yıkanır ve sap kısımları atılır.
- İçleri çok tıkabasa olmayacak şekilde harçtan eklenip, minik domatesler yardımıyla kapatılır.
- Tencereye çok sıkıştırmadan dizilir.
- Ayrı bir cezvede zeytinyağı hafif kızdırılarak nane kavrulur ve dolmalarımızın üzerinde gezdirilip, yarısını biraz geçecek şekilde sıcak suyu eklenir. ⭐️💛
- Kapak kapalı kısık ateşte 50-55 dakika pişen dolmalarımız, biraz demlendirildikten sonra servise hazırdır. ✔️😉💫
Afiyet olsun. 🍀🍀
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder