3 Haziran 2021 Perşembe

Nefis Zeytinyağlı Biber Dolması (Orijinal Tarif) Tarifi

 

Nefis Zeytinyağlı Biber Dolması (Orijinal Tarif) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg dolmalık biber (Küçük-orta boy)

İç harcı için;

  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 paket dolmalık fıstık
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1, 5 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı dolusu tarçın
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • Çay kaşığı ucuyla kimyon
  • Karabiber-Tuz
  • 1 çay kaşığı şeker
  • Zeytinyağı
  • 1 adet orta boy domates
  • Yarım çay bardağı sıcak su
  • 4-5 dal taze fesleğen
  • 4-5 dal taze reyhan

Üzerinde gezdirmek için;

  • 1, 5 tatlı kaşığı nane
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı

    Nefis Zeytinyağlı Biber Dolması (Orijinal Tarif) Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak harcımız için; soğanlarımız yemeklik doğranıp, zeytinyağında hafif dirilikleri alınır.
  • Bol suyla yıkadığınız pirinçlerimiz ilave edilip iyice karıştırarak kavrulurlar.
  • Sırasıyla baharatlar ve tuzu katılarak kavurma işlemi devam eder.
  • Bir adet domates rendelenerek konuya dahil olur.
  • 1 çay bardağı sıcak su ilave edilip, kapak açık suyunu çekene kadar tutulur.
  • Ilınması için bir kenara alınır.
  • Süre sonunda üzerine ince kıyılmış fesleğen ve Reyhan katılarak harmanlanır.
  • Biberler yıkanır ve sap kısımları atılır.
  • İçleri çok tıkabasa olmayacak şekilde harçtan eklenip, minik domatesler yardımıyla kapatılır.
  • Tencereye çok sıkıştırmadan dizilir.
  • Ayrı bir cezvede zeytinyağı hafif kızdırılarak nane kavrulur ve dolmalarımızın üzerinde gezdirilip, yarısını biraz geçecek şekilde sıcak suyu eklenir. ⭐️💛
  • Kapak kapalı kısık ateşte 50-55 dakika pişen dolmalarımız, biraz demlendirildikten sonra servise hazırdır. ✔️😉💫
  • Afiyet olsun. 🍀🍀

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder