Peynirli Zeytinli Tuzlu Kek Şip Şak Hazırlanan Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 10 adet biberli yeşil zeytin
- 100 gram tulum peyniri
- 3 yemek kaşığı çökelek veya lor
- 2,5 su bardağı un
- Yarım demet maydanoz
Üzerine
- Çörek otu
- Susam
Peynirli Zeytinli Tuzlu Kek Şip Şak Hazırlanan Tarifi Yapılışı
- Kabın içine yumurtaları, sıvı yağı, yoğurt, tuz ve kabartma tozunu alın sadece biraz karıştırın.
- Kıyılmış maydanozu, pulbiberini veya (İsterseniz benim gibi kurutulmuş minik süs biberini elinizle kırarak ufalayıp ilave edin ) ikiye kesilmiş yeşil zeytinleri ve minik minik küp küp doğranmış olarak tulum peynirini ekleyerek karıştırın.
- Ununu eleyerek karışıma ekleyerek hamuru hazırlayın, en son çökelek veya lorunu ekleyip bir güzel karıştırın.
- Baton kek kalıbını çok az yağlayın ve unlayın, hamuru dökün ve düzeltin, üzerine çörek otu ve susam serpin.
- Önceden ısıtılmış fırında 180 veya 190 derece de 25-30 dakika kadar pişirin. Her zaman ki gibi yine kendi fırınınızın ayarına göre pişirme yapabilirsiniz. , afiyetler olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder