Restoranlarda Yediğiniz Kebapları Aratmaz Ezmeli Kebap Tarifi

 

Restoranlarda Yediğiniz Kebapları Aratmaz Ezmeli Kebap Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram yağlı kıyma
  • 2 det biber
  • Çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı karabiber

Ezmesi için

  • 5 adet közlenmiş domates
  • 3 adet yeşil biber
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı sumak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 çay kaşığı tuz

    Restoranlarda Yediğiniz Kebapları Aratmaz Ezmeli Kebap Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle domatesleri közleyelim bir fırın kabına domatesleri bütün haliyle yerleştirelim 15. Dakika kadar fırında közleyelim.
  • Bir yoğurma kabına kıymayı alalım iki adet kırmızı biberi robottan geçirelim suyunu sıkalım kıymaya ilave edelim baharatları ilave edelim on dakika kadar iyice yoğuralım.
  • Kıymalı harçtan avuç ortası kadar alalım şişlere sıkarak uzunlamasına yapıştıralım hepsini aynı işlemle şişlere yerleştirelim.
  • Bir fırın tepsisine yağlı kağıt serelim şişleri üzerine dizelim.
  • Sonra üzerlerine fırçayla çok az sıvı yağ sürelim 180 derece fırında yaklaşık yirmi dakika pişirelim. Bu esnada ezmemizi hazırlayalım domateslerin kabuklarını soyalım ince kıyım doğrayalım.
  • Soğanı olabildiğince ince doğrayalım biberleri olabildiğince ince doğrayalım domatese ilave edelim.
  • Sumak sıvı yağ tuz ilave ederek ezmemizi hazırlayalım.
  • Tabağın altına ezmeyi yerleştirelim üzerine pişen kebaplarımızı şişten yavaşça dağıtmadan çekerek çıkartalım. Üzerine yerleştirelim.
  • Üzerine bir tane biberi ince doğrayıp servise sunalım. Afiyetle.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder