Restoranlarda Yediğiniz Kebapları Aratmaz Ezmeli Kebap Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram yağlı kıyma
- 2 det biber
- Çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı karabiber
Ezmesi için
- 5 adet közlenmiş domates
- 3 adet yeşil biber
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı sumak
- 3 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 çay kaşığı tuz
Restoranlarda Yediğiniz Kebapları Aratmaz Ezmeli Kebap Tarifi Yapılışı
- Öncelikle domatesleri közleyelim bir fırın kabına domatesleri bütün haliyle yerleştirelim 15. Dakika kadar fırında közleyelim.
- Bir yoğurma kabına kıymayı alalım iki adet kırmızı biberi robottan geçirelim suyunu sıkalım kıymaya ilave edelim baharatları ilave edelim on dakika kadar iyice yoğuralım.
- Kıymalı harçtan avuç ortası kadar alalım şişlere sıkarak uzunlamasına yapıştıralım hepsini aynı işlemle şişlere yerleştirelim.
- Bir fırın tepsisine yağlı kağıt serelim şişleri üzerine dizelim.
- Sonra üzerlerine fırçayla çok az sıvı yağ sürelim 180 derece fırında yaklaşık yirmi dakika pişirelim. Bu esnada ezmemizi hazırlayalım domateslerin kabuklarını soyalım ince kıyım doğrayalım.
- Soğanı olabildiğince ince doğrayalım biberleri olabildiğince ince doğrayalım domatese ilave edelim.
- Sumak sıvı yağ tuz ilave ederek ezmemizi hazırlayalım.
- Tabağın altına ezmeyi yerleştirelim üzerine pişen kebaplarımızı şişten yavaşça dağıtmadan çekerek çıkartalım. Üzerine yerleştirelim.
- Üzerine bir tane biberi ince doğrayıp servise sunalım. Afiyetle.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder