Zerdeçallı Karnabahar Mantısı Tarifi İçin Malzemeler
Karnabahar İçin
- 1 orta boy karnabahar
- 1 çay kaşığı zerdecal
- 2 çay kaşığı tuz
- Üzerine yeteri kadar zeytinyağı
Kıyma İçin
- 250 gram kıyma
- 1 küçük soğan
- 2 yemek kaşığı yağ
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- Yeteri kadar tuz
- Karabiber
- Sarımsaklı yoğurt
- Kırmızı toz biber
- Tereyağı
- Acı pul biber
- Maydanoz
Zerdeçallı Karnabahar Mantısı Tarifi Yapılışı
- Karnabaharı çiçeklerine ayırıp tekrar küçük parçalara keselim ve sirkeli suda yarım saat kadar bekletip süzelim.
- Baharatlarla ve yağla harmanlayıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine alalım 180 derece de yaklaşık 25 dakika pişirelim.
- Kıyma içinde, soğanı ve yağı tavaya alıp kavuralım, kıymayı ekleyip baharatları ve salçayı ekleyip iyice kavuralım.
- Yoğurdu sarımsaklayalım. Tereyağını ve kırmızı biberi birlikte eritelim.
- Sırasıyla karnabahar, kıyma ve yoğurt koyarak yağı da üzerine gezdirelim. İsteğe bağlı pulbiber ve maydanoz da serpip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun 👩🍳
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder