Zerdeçallı Karnabahar Mantısı Tarifi

 

Zerdeçallı Karnabahar Mantısı Tarifi İçin Malzemeler

Karnabahar İçin

  • 1 orta boy karnabahar
  • 1 çay kaşığı zerdecal
  • 2 çay kaşığı tuz
  • Üzerine yeteri kadar zeytinyağı

Kıyma İçin

  • 250 gram kıyma
  • 1 küçük soğan
  • 2 yemek kaşığı yağ
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Yeteri kadar tuz
  • Karabiber
  • Sarımsaklı yoğurt
  • Kırmızı toz biber
  • Tereyağı
  • Acı pul biber
  • Maydanoz

    Zerdeçallı Karnabahar Mantısı Tarifi Yapılışı

  • Karnabaharı çiçeklerine ayırıp tekrar küçük parçalara keselim ve sirkeli suda yarım saat kadar bekletip süzelim.
  • Baharatlarla ve yağla harmanlayıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine alalım 180 derece de yaklaşık 25 dakika pişirelim.
  • Kıyma içinde, soğanı ve yağı tavaya alıp kavuralım, kıymayı ekleyip baharatları ve salçayı ekleyip iyice kavuralım.
  • Yoğurdu sarımsaklayalım. Tereyağını ve kırmızı biberi birlikte eritelim.
  • Sırasıyla karnabahar, kıyma ve yoğurt koyarak yağı da üzerine gezdirelim. İsteğe bağlı pulbiber ve maydanoz da serpip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun 👩‍🍳

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder