3 Temmuz 2021 Cumartesi

Lezzetli Ve Pratik Kaşık Tatlısı Tarifi

 

Lezzetli Ve Pratik Kaşık Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Muhallebi için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 4 yemek kaşığı un
  • 8 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 litre süt
  • 1 paket şekerli vanilin (5 gr)

Supangle için;

  • 750 ml süt
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı kakao

Üzeri için;

  • Çikolata
  • Kakao

    Lezzetli Ve Pratik Kaşık Tatlısı Tarifi Yapılışı

  • Muhallebi için 4 yemek kaşığı un, 8 yemek kaşığı toz şeker ve 1 litre sütü sürekli karıştırarak pişiriyoruz.
  • Kıvam tutmaya başlarken 1 paket şekerli vanilin (5 gr) ve 2 yemek kaşığı tereyağını ekleyip birkaç dakika daha pişirip göz göz olunca ocaktan alıyoruz.
  • Ocaktan aldığımız muhallebiyi soğumadan servis kabına döküp ılımaya bırakıyoruz.
  • Supangle için 750 ml süt, 2 yemek kaşığı mısır nişastası, 1 yemek kaşığı un, 3 yemek kaşığı toz şeker ve 3 yemek kaşığı kakaoyu iyice çırpıp pişiriyoruz.
  • Pişen supangleyi ocaktan alıp muhallebinin üzerine ekleyip kakao ve çikolata ile süslüyoruz. Afiyet olsun 🥰.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder