Kaşar Peynirli Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık su (bardak ölçüm 220ml)
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı kuru maya (tepeleme)
- 3 yemek kaşığı tepeleme yoğurt
- Aldığı kadar un (1.5 kg’a yakın un kullandım)
İç harcı için;
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar
- Yarım demet maydanoz
Üzeri için;
- 2 adet yumurta sarısı
- Çörekotu
Kaşar Peynirli Poğaça Tarifi Yapılışı
- Hamuru yoğuracağım kaba 3 bardak kadar un koyup havuz yaptım.
- Ilık su, süt, toz şeker ve mayayı ekleyip 5 dk. Bekledim.
- Maya aktifleştikten sonra yağ ,yoğurt ve tuzu ekleyip hamuru yoğurmaya başladım.
- Yumuşak bir hamur elde ettikten sonra hamuru mandalina büyüklüğünde parçalara ayırarak yuvarladım.
- Üzerini örtüp 20 dk. Mayalandırdım.
- Mayalanan bezelerden bir tane alıp tersine çevirdim.
- Tam ortasından elimin kenarı ile ikiye böler gibi bastırdım.
- Basık olan yere iç harcı yerleştirdim ve dudak şekli alacak şekilde kapatarak diğer taraftan içiyle bastırdım.
- Şekil verdiğim hamurları yağlanmış fırın tepsisine yerleştirdim.
- Tüm bezeler bitene kadar bu işleme devam ettim.
- Üzerini örtüp 20 dk. Tepsi mayası ile mayalandırdım.
- Tepsi mayasından sonra üzerine yumurta sarısı sürerek çatalla çizikler yaptım ve çörekotu serptim.
- Önceden ısıtılmış 170°c fanlı fırında 20-25 dk. Pişirdim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder