3 Temmuz 2021 Cumartesi

Kaşar Peynirli Poğaça Tarifi

 

Kaşar Peynirli Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su (bardak ölçüm 220ml)
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı kuru maya (tepeleme)
  • 3 yemek kaşığı tepeleme yoğurt
  • Aldığı kadar un (1.5 kg’a yakın un kullandım)

İç harcı için;

  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar
  • Yarım demet maydanoz

Üzeri için;

  • 2 adet yumurta sarısı
  • Çörekotu

    Kaşar Peynirli Poğaça Tarifi Yapılışı

  • Hamuru yoğuracağım kaba 3 bardak kadar un koyup havuz yaptım.
  • Ilık su, süt, toz şeker ve mayayı ekleyip 5 dk. Bekledim.
  • Maya aktifleştikten sonra yağ ,yoğurt ve tuzu ekleyip hamuru yoğurmaya başladım.
  • Yumuşak bir hamur elde ettikten sonra hamuru mandalina büyüklüğünde parçalara ayırarak yuvarladım.
  • Üzerini örtüp 20 dk. Mayalandırdım.
  • Mayalanan bezelerden bir tane alıp tersine çevirdim.
  • Tam ortasından elimin kenarı ile ikiye böler gibi bastırdım.
  • Basık olan yere iç harcı yerleştirdim ve dudak şekli alacak şekilde kapatarak diğer taraftan içiyle bastırdım.
  • Şekil verdiğim hamurları yağlanmış fırın tepsisine yerleştirdim.
  • Tüm bezeler bitene kadar bu işleme devam ettim.
  • Üzerini örtüp 20 dk. Tepsi mayası ile mayalandırdım.
  • Tepsi mayasından sonra üzerine yumurta sarısı sürerek çatalla çizikler yaptım ve çörekotu serptim.
  • Önceden ısıtılmış 170°c fanlı fırında 20-25 dk. Pişirdim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder