Kıymalı Sosyete Mantısı (Doyurucu Lezzetli) Tarifi İçin Malzemeler
- 4 yufka (Her bir yufkadan iki adet börek çıkıyor)
- 2 orta boy kuru soğan
- 4 yeşil biber
- 200 gram az yağlı kıyma
- İnce kıyılmış maydanoz (2 yemek kaşığı )
- Tuz
- Karabiber
- Nane
- Pulbiber
- Kırmızı toz biber
- Yenibahar
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
Yufkaları Islatmak İçin Sos
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta
Üzerine
- Sarımsaklı yoğurt
- Salçalı sos
Kıymalı Sosyete Mantısı (Doyurucu Lezzetli) Tarifi Yapılışı
- Salçalı sos için 3 yemek kaşığı yağda 1.5 yemek kaşığı domates salçası, 1 tatlı kaşığı (silme) biber salçasını kavuralım. Yarım su bardağı soğuk su koyup inceltelim.
- Sarımsaklı yoğurt için 5 tepeleme yemek kaşığı yoğurt ve üç diş ezilmiş sarımsak karıştırılır. İsteğe göre tuz eklenir.
- Süslemek için: nane, pulbiber, sumak.
- İç harç için derin wok tavada yağ, soğan, biber kavrulur. Kıyma eklenir. İyice kavrulunca baharatlar eklenir.
- Yufkaları tek tek ortadan kesip üst üste koyup ortadan bir daha keselim. Çıkan 4 parçayı ikişer kat olarak kullanacağız. İlk kata sos sürüp ikinci yufka da onun üzerine serilir.
- Sos sürülüp iç harçtan 1 tepeleme yemek kaşığı dağıtılarak konulur. Üçgen yufkanın sivri ucundan başlayarak sarılır. Rulo yapılır.
- Bütün yufkalar bu şekilde yapılır ve yağlanan tepsiye dizilir. Üzerine kalan sos sürülür. Önceden ısıtılan 190 derece fırında alt üst kızarana kadar pişirilir.
- Servis yapılacağı zaman yoğurt, salçalı sosla sunulur. İsteğe göre üzerine baharat eklenir. Âfiyet olsun. 🙃
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder