4 Temmuz 2021 Pazar

Kıymalı Sosyete Mantısı (Doyurucu Lezzetli) Tarifi

 

Kıymalı Sosyete Mantısı (Doyurucu Lezzetli) Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yufka (Her bir yufkadan iki adet börek çıkıyor)
  • 2 orta boy kuru soğan
  • 4 yeşil biber
  • 200 gram az yağlı kıyma
  • İnce kıyılmış maydanoz (2 yemek kaşığı )
  • Tuz
  • Karabiber
  • Nane
  • Pulbiber
  • Kırmızı toz biber
  • Yenibahar
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ

Yufkaları Islatmak İçin Sos

  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta

Üzerine

  • Sarımsaklı yoğurt
  • Salçalı sos

    Kıymalı Sosyete Mantısı (Doyurucu Lezzetli) Tarifi Yapılışı

  • Salçalı sos için 3 yemek kaşığı yağda 1.5 yemek kaşığı domates salçası, 1 tatlı kaşığı (silme) biber salçasını kavuralım. Yarım su bardağı soğuk su koyup inceltelim.
  • Sarımsaklı yoğurt için 5 tepeleme yemek kaşığı yoğurt ve üç diş ezilmiş sarımsak karıştırılır. İsteğe göre tuz eklenir.
  • Süslemek için: nane, pulbiber, sumak.
  • İç harç için derin wok tavada yağ, soğan, biber kavrulur. Kıyma eklenir. İyice kavrulunca baharatlar eklenir.
  • Yufkaları tek tek ortadan kesip üst üste koyup ortadan bir daha keselim. Çıkan 4 parçayı ikişer kat olarak kullanacağız. İlk kata sos sürüp ikinci yufka da onun üzerine serilir.
  • Sos sürülüp iç harçtan 1 tepeleme yemek kaşığı dağıtılarak konulur. Üçgen yufkanın sivri ucundan başlayarak sarılır. Rulo yapılır.
  • Bütün yufkalar bu şekilde yapılır ve yağlanan tepsiye dizilir. Üzerine kalan sos sürülür. Önceden ısıtılan 190 derece fırında alt üst kızarana kadar pişirilir.
  • Servis yapılacağı zaman yoğurt, salçalı sosla sunulur. İsteğe göre üzerine baharat eklenir. Âfiyet olsun. 🙃

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder