4 Temmuz 2021 Pazar

Kesme Ay Çöreği (Pastıç) Tarifi

 

Kesme Ay Çöreği (Pastıç) Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru İçin

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket toz maya
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta beyazı (Sarısı üzerine)
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı mahlep (Olmasa da olur)
  • Aldığı kadar un (Yaklaşık 4 su bardağı)

İç Harcı İçin

  • 1 paket kakaolu baton kek (Evde bayatlayan kek varsa onunla da yapabilirsiniz)
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı kuru üzüm
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • Ceviz
  • Fındık

    Kesme Ay Çöreği (Pastıç) Tarifi Yapılışı

  • Hamuru için yoğurma kabına sütü, mayayı ve şekeri alıp karıştırıyoruz. Ardından un hariç diğer malzemeleride ekliyoruz. Unu kontrollü bir şekilde ekleyerek ele yapışmayan ama olduķca yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuruyoruz.
  • Hamurun üzerini kapatıp yaklaşık yarım saat mayalanmaya bırakıyoruz. Hamur mayalanırken iç malzemesini hazırlıyoruz.
  • Bunun için keki elimizle ufalayarak bir kaba alıyoruz. Üzerine diğer malzemeleri de ekleyip harcımızı karıştırıyoruz.
  • Mayalanan hamuru tezgaha alıp biraz daha yoğurduktan sonra iki eşit parçaya ayırıyoruz. Her parçayı dikdörtgen şeklinde ince olarak açıyoruz. Hazır olan harcın yarısını alıp açtığımız hamurun her yerine sürüyoruz.
  • Daha sonra bir uçtan hamuru rulo şeklinde sarıp dilimliyoruz. Dilimleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine diziyoruz. Diğer hamura da aynı işlemi yapıp ayırdığımız yumurta sarısını üzerlerine sürüyoruz.
  • Çatalla da hamurlara çizik attıktan sonra önceden ısıttığımız 170 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder