Kesme Ay Çöreği (Pastıç) Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru İçin
- 1 su bardağı ılık süt
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket toz maya
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta beyazı (Sarısı üzerine)
- Yarım çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı mahlep (Olmasa da olur)
- Aldığı kadar un (Yaklaşık 4 su bardağı)
İç Harcı İçin
- 1 paket kakaolu baton kek (Evde bayatlayan kek varsa onunla da yapabilirsiniz)
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı kuru üzüm
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- Ceviz
- Fındık
Kesme Ay Çöreği (Pastıç) Tarifi Yapılışı
- Hamuru için yoğurma kabına sütü, mayayı ve şekeri alıp karıştırıyoruz. Ardından un hariç diğer malzemeleride ekliyoruz. Unu kontrollü bir şekilde ekleyerek ele yapışmayan ama olduķca yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuruyoruz.
- Hamurun üzerini kapatıp yaklaşık yarım saat mayalanmaya bırakıyoruz. Hamur mayalanırken iç malzemesini hazırlıyoruz.
- Bunun için keki elimizle ufalayarak bir kaba alıyoruz. Üzerine diğer malzemeleri de ekleyip harcımızı karıştırıyoruz.
- Mayalanan hamuru tezgaha alıp biraz daha yoğurduktan sonra iki eşit parçaya ayırıyoruz. Her parçayı dikdörtgen şeklinde ince olarak açıyoruz. Hazır olan harcın yarısını alıp açtığımız hamurun her yerine sürüyoruz.
- Daha sonra bir uçtan hamuru rulo şeklinde sarıp dilimliyoruz. Dilimleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine diziyoruz. Diğer hamura da aynı işlemi yapıp ayırdığımız yumurta sarısını üzerlerine sürüyoruz.
- Çatalla da hamurlara çizik attıktan sonra önceden ısıttığımız 170 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder