Soslu Tavuk Kavurma (Çok Pratik) Tarifi

 

Soslu Tavuk Kavurma (Çok Pratik) Tarifi Malzemeler

  • 350 gram tavuk eti (ister but ister göğüs eti)
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ(harcı için)
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ (tavayı yağlamak için)
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 2 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 4 yemek kaşığı şef krema

    Yapılışı

  • Tavuk etimizi orta boy kuşbaşı doğrayalım.
  • Bir kasede 1 yemek kaşığı yoğurt ,3 yemek kaşığı sıvı yağ ve malzeme listemde belirttigim ölçüde baharatlarımızı da ekleyip karıştıralım.
  • İçerisine doğranmış olduğumuz tavuk etlerimizi koyalım ve harmanlayalım.
  • Bir tavamıza 1 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyip yüksek ateşte ocağımıza alalım .
  • İçerisine sosladığımız tavuklarımızı dökelim .
  • Ortalama 20 dk yüksek ateşte kavuralım.
  • Son olarak içerisine 4 yemek kaşığı şef kremada ekledikten sonra 10 dk daha kavurup servis tabağımıza alalım hem leziz hem pratik👌 afiyet olsun😊.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder