Soslu Tavuk Kavurma (Çok Pratik) Tarifi
Soslu Tavuk Kavurma (Çok Pratik) Tarifi Malzemeler
- 350 gram tavuk eti (ister but ister göğüs eti)
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ(harcı için)
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ (tavayı yağlamak için)
- 1 çay kaşığı pul biber
- 2 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı tuz
- 4 yemek kaşığı şef krema
Yapılışı
- Tavuk etimizi orta boy kuşbaşı doğrayalım.
- Bir kasede 1 yemek kaşığı yoğurt ,3 yemek kaşığı sıvı yağ ve malzeme listemde belirttigim ölçüde baharatlarımızı da ekleyip karıştıralım.
- İçerisine doğranmış olduğumuz tavuk etlerimizi koyalım ve harmanlayalım.
- Bir tavamıza 1 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyip yüksek ateşte ocağımıza alalım .
- İçerisine sosladığımız tavuklarımızı dökelim .
- Ortalama 20 dk yüksek ateşte kavuralım.
- Son olarak içerisine 4 yemek kaşığı şef kremada ekledikten sonra 10 dk daha kavurup servis tabağımıza alalım hem leziz hem pratik👌 afiyet olsun😊.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder