Vişneli Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 tane yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 2 su bardağı un (Kıvama göre ekleyebilirsiniz)
- 1 tane kabartma tozu
- 1 tane vanilya
- 1 avuç vişne (Kekin içine)
Sosu İçin
- 1 su bardağı vişne
- 1 su bardağı su
- 1,5 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı şeker
Vişneli Kek Tarifi Yapılışı
- Yumurta ve şekeri beyaz olasıya kadar çırpıyoruz daha sonra diğer sıvı malzemeleri katıp tekrar çırpıyoruz.
- Katı malzemeleri atıp tekrar çırpıyoruz ve herhangi bir kalıbımıza döküyoruz.
- Unlamışım bir avuç vişneyi ise hamurun içerisine atıp önceden ısıttığım 180 derecelik fırına veriyorum.
- Bir yandan da üzerinin sosunu yapıyorum hepsini karıştırıp pişirin sos piştikçe kıvam alacaktır👍🏻
- Daha sonra pişen kekin ilk sıcaklığı geçtikten sonra sosu soğuk bir şekilde dökelim.
- En son olarak kek soğuduğunda servis yapıp yiyebilirsiniz. Afiyet olsun ❤️
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder