Vişneli Kek Tarifi

 

Vişneli Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 tane yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 2 su bardağı un (Kıvama göre ekleyebilirsiniz)
  • 1 tane kabartma tozu
  • 1 tane vanilya
  • 1 avuç vişne (Kekin içine)

Sosu İçin

  • 1 su bardağı vişne
  • 1 su bardağı su
  • 1,5 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı şeker

    Vişneli Kek Tarifi Yapılışı

  • Yumurta ve şekeri beyaz olasıya kadar çırpıyoruz daha sonra diğer sıvı malzemeleri katıp tekrar çırpıyoruz.
  • Katı malzemeleri atıp tekrar çırpıyoruz ve herhangi bir kalıbımıza döküyoruz.
  • Unlamışım bir avuç vişneyi ise hamurun içerisine atıp önceden ısıttığım 180 derecelik fırına veriyorum.
  • Bir yandan da üzerinin sosunu yapıyorum hepsini karıştırıp pişirin sos piştikçe kıvam alacaktır👍🏻
  • Daha sonra pişen kekin ilk sıcaklığı geçtikten sonra sosu soğuk bir şekilde dökelim.
  • En son olarak kek soğuduğunda servis yapıp yiyebilirsiniz. Afiyet olsun ❤️

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder