Ağızda Dağılan Elmalı Kurabiye (Kıyır Kıyır ) Tarifi İçin Malzemeler
Hamur ;
- 250 gram margarin (Oda sıcaklığında)
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- Yaklaşık 5 su bardağı un
Harcı için;
- 3-4 adet elma
- Yarım su bardağı şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 su bardağı küçük doğranmış ceviz
Ağızda Dağılan Elmalı Kurabiye (Kıyır Kıyır ) Tarifi Yapılışı
- İlk olarak harcımızı yapıyoruz. Elmaları soyup iri iri rendeliyoruz bir tavada şekeri elmaları kavuruyoruz
- Orta ateşte suyunu çektikten sonra cevizi tarçını ekleyip karıştırıp soğumaya bırakıyoruz.
- Hamur malzemelerini bir kaba unu hariç ekleyip karıştırıyoruz sonra unu yavaş yavaş ekleyip yoruyoruz (çok katı olmayacak).
- Elimize ceviz büyüklüğünde hamur alarak tahtanın üzerinde elimizin ayısıyla açalım.
- Şeklimiz yuvarlak olduktan sonra hamurumuzun kenarlarından düz olacak şekilde iki yanlardan keselim.
- Kestiğimiz kenarlardan karşılıklı olarak üç kesik atıyoruz (fotoğraftaki gibi).
- İç harcımızdan bir tatlı kaşığı kadar ortasına koyuyoruz.
- Ve örgü şeklinde bir sağa taraftan bir sol taraftan örüyoruz. (isterseniz başka şekilde yapabilirsiniz).
- Tepsimize yağlı kağıt serip üzerine yaptığımız kurabiyelere diziyorum.
- Önceden ısıtılmış fırında 170° -180° 30 dk kadar kontrollü şekilde pişiriyoruz üzerleri çok kızarmayacak.
- İlk sıcaklığı geçince kurabiyelerimizin üzerine pudra şekeri serpelim. Ve afiyet olsunn.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder