25 Ağustos 2021 Çarşamba

Ağızda Dağılan Elmalı Kurabiye (Kıyır Kıyır ) Tarifi

 

Ağızda Dağılan Elmalı Kurabiye (Kıyır Kıyır ) Tarifi İçin Malzemeler

Hamur ;

  • 250 gram margarin (Oda sıcaklığında)
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • Yaklaşık 5 su bardağı un

Harcı için;

  • 3-4 adet elma
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 su bardağı küçük doğranmış ceviz

    Ağızda Dağılan Elmalı Kurabiye (Kıyır Kıyır ) Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak harcımızı yapıyoruz. Elmaları soyup iri iri rendeliyoruz bir tavada şekeri elmaları kavuruyoruz
  • Orta ateşte suyunu çektikten sonra cevizi tarçını ekleyip karıştırıp soğumaya bırakıyoruz.
  • Hamur malzemelerini bir kaba unu hariç ekleyip karıştırıyoruz sonra unu yavaş yavaş ekleyip yoruyoruz (çok katı olmayacak).
  • Elimize ceviz büyüklüğünde hamur alarak tahtanın üzerinde elimizin ayısıyla açalım.
  • Şeklimiz yuvarlak olduktan sonra hamurumuzun kenarlarından düz olacak şekilde iki yanlardan keselim.
  • Kestiğimiz kenarlardan karşılıklı olarak üç kesik atıyoruz (fotoğraftaki gibi).
  • İç harcımızdan bir tatlı kaşığı kadar ortasına koyuyoruz.
  • Ve örgü şeklinde bir sağa taraftan bir sol taraftan örüyoruz. (isterseniz başka şekilde yapabilirsiniz).
  • Tepsimize yağlı kağıt serip üzerine yaptığımız kurabiyelere diziyorum.
  • Önceden ısıtılmış fırında 170° -180° 30 dk kadar kontrollü şekilde pişiriyoruz üzerleri çok kızarmayacak.
  • İlk sıcaklığı geçince kurabiyelerimizin üzerine pudra şekeri serpelim. Ve afiyet olsunn. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder