26 Ağustos 2021 Perşembe

Ballı Sarımsaklı Tavuk Tarifi

 

Ballı Sarımsaklı Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

Malzemeleri için

  • 1 kilo tavuk göğsü
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 6 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 adet yumurta

Kızartmak için

  • Sıvı yağ

Sosu için

  • 1,5 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1/3 çay bardağı soya sosu
  • 1/3 çay bardağı su
  • 4 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı bal
  • 1 yemek kaşığı susam
  • 1 çay kaşığı pulbiber 

    Ballı Sarımsaklı Tavuk Tarifi Yapılışı

  • Tavukları orta boyda küp küp doğrayın ve bir kaba alın.
  • Üzerine yumurta tuz karabiber ve 1 yemek kaşığı mısır nişastası ekleyip karıştırın.
  • Ayrı bir kaseye 5 yemek kaşığı mısır nişastası ekleyin ve tavuklarımızı tek tek bulayın fazlalığı silkeleyin.
  • Isınmış sıvı yağda tavukları arkalı önlü kızartın.
  • Kızarttığınız tavukları bir tabağa çıkartın.
  • Ayrı bir tavaya tereyağ, domates salçası, soya sosu ve su eklenir. Hafif fokurdadıktan sonra pulbiber ve sarımsak eklenir. Bir dakika pişirilir.
  • Ocağında altı kapatılır.
  • Sosumuza bal ve susam eklenir karıştırılır.
  • Sosumuz hazır kızarmış tavuklar eklenir sosuyla beraber güzelce harmanlanır.
  • Daha sonra servis tabağına alabiliriz.
  • Servis tabağına aldıktan sonra hafif susam serpilir ve doğranmış taze soğan eklenip servis edilir. 🥰🥰Şimdiden deneyen herkese afiyet olsun… 💐

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder