26 Ağustos 2021 Perşembe

Patlıcanlı Karnıyarık Börek Tarifi

 

Patlıcanlı Karnıyarık Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 tane günlük taze yufka
  • 2 tane büyük patlıcan
  • 2 tane yeşil biber
  • 1 tane kırmızı biber
  • 1 tane soğan
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Sosu İçin

  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı süt

Üzerine Sürmek İçin

  • 1 yumurta sarısı
  • Susam

    Patlıcanlı Karnıyarık Börek Tarifi Yapılışı

  • Patlıcanları alacalı soyup ince küp küp doğrayıp tuzlu suda 15 dakika bekletip suyunu iyice süzün. Tavada yağı ısıtın soğanı biraz kavurup tuz ve baharatları ekleyin.
  • Biraz daha kavurup biberleri ekleyin 1-2 dakika kavurup patlıcanı ekleyin 3 dakika patlıcanlarla kavurup ocağı kısın tavanın kapağını kapatın 15 dakika ara ara karıştırarak pişirin.
  • Sos için malzemeleri karıştırın. Yufkayı tezgaha serin üzerine sosu bol bol sürün ikinci yufkayı üzerine koyup tekrar sos sürün 8 eşit parçaya üçgen olacak şekilde bölün.
  • İç harçtan kaşıkla geniş tarafına koyup kenarlarını katlayarak sarın yağlı tepsiye dizin diğer bir yufkayı da ikiye 8 parçaya bölüp iki yufka üst üste gelecek şekilde soslayıp sarın aynı şekilde.
  • Daha fazla yapmak isterseniz iç harcını artırarak yapabilirsiniz. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpin ortadan bıçakla kesin.
  • Önceden ısınmış 190 derece alt üst ayarda üzeri kızarana kadar pişirin. Çok lezzetli çıtır çıtır börek oluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder