Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 yemek kaşığı tereyağı veya sade yağ
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet soğan
- 1 adet biber
- 2 yemek kaşığı domates püresi (Salça da olur)
- 1 su bardağı bulgur (Güzelce yıkanmış)
- Karabiber
- Kekik
- Nane
- Kırmızı toz biber
- Kimyon
- Tuz
- 2,5 su bardağı su
Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı
- Yemeklik doğradığımız soğanları tereyağı ve zeytinyağında güzelce kavuralım.
- Soğanlar ölmeye başlayınca küçük küçük doğradığımız biberleri ekleyelim.
- Püreyi de ekleyip kavurmaya devam edelim. Ardından güzelce yıkadığımız bulgurlarımızı ekleyelim.
- Biraz karıştırdıktan sonra su, tuz ve baharatları ekleyelim. Kısık ateşte kapağını kapatarak pilavın demlenmesini bekleyelim. Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder