Çikolatalı Saray Helvası Tarifi

 

Çikolatalı Saray Helvası Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram margarin yada tereyağ
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik pudra şekeri
  • 2, 5 su bardağı un
  • 1 paket vanilya

Çikolatalı Kısmı İçin

  • 100 gram çikolata

Süslemek İçin

  • Toz antep fıstığı yada hindistan cevizi (Arzunuza göre)

    Çikolatalı Saray Helvası Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle bir cezvede yağımızı eritiyoruz. Geniş yapışmaz bir tavada unu kısık ateşte rengi döndürülmeden 15 dakika kavuruyoruz (Kokusu gitsin diye)
  • Kavurduktan sonra üzere erittiğimiz yağımızı döküyoruz 3-4 dakika daha karıştırıp şekerimizi ve vanilyamızı ekliyoruz. Şeker ve vanilyayı ekledikten sonra 2-3 dakika daha kavuruyoruz (Dokusu ıslak deniz kumu gibi olacak)
  • Daha sonra küçük borcamın altına yağlı kağıt serip kavrulan unu döküyoruz. Bardak yardımı ile borcama basıyoruz. Dilimleyip dolaba kaldırıyoruz. 4-5 saat dolapta bekletiyoruz. Helvalarımız dolapta beklerken çikolatamızı benmari usulü eritiyoruz.
  • Dolapta bekleyip soğuyan helvalarımızı istediğimiz şekilde erittiğimiz çikolatamıza bandırıyoruz ve tekrar donması için dolaba alıyoruz (Ben yarısını çikolataya bandırdım siz arzunuza göre tamanıda çikolataya bandırabilirsiniz)
  • Donan helvalarımızı istediğimiz gibi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder