Çikolatalı Saray Helvası Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram margarin yada tereyağ
- 1 su bardağından 2 parmak eksik pudra şekeri
- 2, 5 su bardağı un
- 1 paket vanilya
Çikolatalı Kısmı İçin
- 100 gram çikolata
Süslemek İçin
- Toz antep fıstığı yada hindistan cevizi (Arzunuza göre)
Çikolatalı Saray Helvası Tarifi Yapılışı
- Öncelikle bir cezvede yağımızı eritiyoruz. Geniş yapışmaz bir tavada unu kısık ateşte rengi döndürülmeden 15 dakika kavuruyoruz (Kokusu gitsin diye)
- Kavurduktan sonra üzere erittiğimiz yağımızı döküyoruz 3-4 dakika daha karıştırıp şekerimizi ve vanilyamızı ekliyoruz. Şeker ve vanilyayı ekledikten sonra 2-3 dakika daha kavuruyoruz (Dokusu ıslak deniz kumu gibi olacak)
- Daha sonra küçük borcamın altına yağlı kağıt serip kavrulan unu döküyoruz. Bardak yardımı ile borcama basıyoruz. Dilimleyip dolaba kaldırıyoruz. 4-5 saat dolapta bekletiyoruz. Helvalarımız dolapta beklerken çikolatamızı benmari usulü eritiyoruz.
- Dolapta bekleyip soğuyan helvalarımızı istediğimiz şekilde erittiğimiz çikolatamıza bandırıyoruz ve tekrar donması için dolaba alıyoruz (Ben yarısını çikolataya bandırdım siz arzunuza göre tamanıda çikolataya bandırabilirsiniz)
- Donan helvalarımızı istediğimiz gibi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder