Çilekli Yaz Pastası Tarifi

 

Çilekli Yaz Pastası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 paket krem şanti ( veya 600 gram slag sahne, 3paket sahnesteif)
  • 200 gram süt (2 su bardağı süt krem şantiyi çırpmak için )
  • 500 gram kaymak (buradakiler için mascarpone)
  • 500 gram süzme yoğurt ( yani quark sanırım türkiyede de artık bulunabiliyor )
  • 6 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 2 paket vanilya
  • 250 gram kedidili bisküvi
  • Bisküvileri ıslatmak için bir miktar süt

Üzerı̇ ı̇çı̇n;

  • 800 gram çilek
  • 350 ml vişne suyu
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri ( veya 1 paket vegan tortengus evde kalmadığı için sosu kendim yaptım, vişne suyunu eklemeyi unutmuşuz o yüzden beyaz oldu bizimki)

    Çilekli Yaz Pastası Tarifi Yapılışı

  • Krem şantiyi süt ile çırpıp koyulaştıralım.
  • Ayrı bir yerde kaymak, quark ve vanilyayı mikserle biraz çırpalım daha sonra koyulaştırdığımız krem şantiyi de içersine ekleyip çırpalım.
  • 25×25 kare bir kalıp kullanalım ( ben dikdörtgen kullandım kare daha güzel olabilir).
  • Bisküvileri süte batırıp tepsiye bir sıra dizelim üzerine karışımdan sürelim ve tekrar 2. Sıraya da aynı işlemi uygulayalım.
  • Çilekleri doğrayıp boş yer kalmayacak şekilde pastamızın üzerine gelişi güzel yerleştirelim.
  • Vişne suyu nişasta ve pudra şekerini sürekli karıştırarak pişirelim. (veya vegan tortengus varsa direk vişne suyu ile karıştırıp pişirelim).
  • Ilık şekilde pastamızın üzerine dökelim ve 1 saat dolapta dinlendirelim.
  • Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun tavsiye ederim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder