Çilekli Yaz Pastası Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı normal su
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Kreması için ;
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı un
- 1 poşet toz krem şanti
Keki ıslatmak için ;
- 1 su bardağı süt
Üzeri için ;
- 500 gram çilek
- 1 çay bardağı su
- 1 çay bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
Çilekli Yaz Pastası Tarifi Yapılışı
- Öncelikle uygun bir kapta yumurtalar ve şekeri beyazlaşana kadar güzelce çırpalım.
- Ardından sıvı yağ ve suyu ekleyip, tekrar karıştıralım.
- Geri kalan malzemeleri de eleyerek ekleyelim ve mikser ile çırpalım.
- Tabanını yağladığımız borcamımıza eşit olacak şekilde kek harcımızı yayalım.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dk pişirelim. (fırından fırına değişiklik gösteriyor).
- Kekimiz pişerken muhallebisini hazırlayalım. Krem şanti hariç tüm malzemeleri kıvam alana kadar pişirelim.
- Ocaktan aldıktan sonra toz krem şantimizi ekleyelim ve çırpalım.
- İlk sıcaklığı çıkan kekimize kürdan ile delikler açıp,süt ile ıslatalım 5 dakika kadar dinlendirelim.
- Ardından muhallebimizi ekleyip, üzerine eşit olacak şekilde yayalım.
- Çilekli sosumuz için çilekleri rondodan iri tane kalmayacak şekilde çekelim.
- Uygun bir tencereye alıp, üzerine diğer malzemeleri de ekleyip kaynayana kadar pişirelim.
- Vakit kaybetmeden muhallebimizin üzerine döküp, hemen yayalım. (beklerse donabilir. ).
- 1 gece buzdolabında üzeri kapalı bir şekilde dinlendirdikten sonra dilediğiniz gibi süsleyip, servis edebilirsiniz. Afiyet olsun :).
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder