27 Ağustos 2021 Cuma

Çilekli Yaz Pastası Tarifi

 

Çilekli Yaz Pastası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı normal su
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Kreması için ;

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 poşet toz krem şanti

Keki ıslatmak için ;

  • 1 su bardağı süt

Üzeri için ;

  • 500 gram çilek
  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta

    Çilekli Yaz Pastası Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle uygun bir kapta yumurtalar ve şekeri beyazlaşana kadar güzelce çırpalım.
  • Ardından sıvı yağ ve suyu ekleyip, tekrar karıştıralım.
  • Geri kalan malzemeleri de eleyerek ekleyelim ve mikser ile çırpalım.
  • Tabanını yağladığımız borcamımıza eşit olacak şekilde kek harcımızı yayalım.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dk pişirelim. (fırından fırına değişiklik gösteriyor).
  • Kekimiz pişerken muhallebisini hazırlayalım. Krem şanti hariç tüm malzemeleri kıvam alana kadar pişirelim.
  • Ocaktan aldıktan sonra toz krem şantimizi ekleyelim ve çırpalım.
  • İlk sıcaklığı çıkan kekimize kürdan ile delikler açıp,süt ile ıslatalım 5 dakika kadar dinlendirelim.
  • Ardından muhallebimizi ekleyip, üzerine eşit olacak şekilde yayalım.
  • Çilekli sosumuz için çilekleri rondodan iri tane kalmayacak şekilde çekelim.
  • Uygun bir tencereye alıp, üzerine diğer malzemeleri de ekleyip kaynayana kadar pişirelim.
  • Vakit kaybetmeden muhallebimizin üzerine döküp, hemen yayalım. (beklerse donabilir. ).
  • 1 gece buzdolabında üzeri kapalı bir şekilde dinlendirdikten sonra dilediğiniz gibi süsleyip, servis edebilirsiniz. Afiyet olsun :).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder