27 Ağustos 2021 Cuma

Çıtır Tuzlu Kurabiye Tarifi

 

Çıtır Tuzlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 150 gram yumuşamış tereyağı
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta (Akı üzeri için)
  • 3 yemek kaşığı su
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı mahlep (İsteğe bağlı)
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un (Unun kalitesine göre değişiklik gösterebilir kontrollü ekleyin)
  • 1 yemek kaşığı nişasta

Üzeri için;

  • Susam
  • Kavrulmuş susam
  • Çörekotu

    Çıtır Tuzlu Kurabiye Tarifi Yapılışı

  • Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı, yumurta sarısı, sıvı yağ, su ve sirkeyi uygun bir kaba alıp karıştıralım.
  • Ardından nişasta, mahlep, kabartma tozu, tuz ve şekeri ekleyelim.
  • Unu azar azar ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuralım.
  • Hamuru iki yağlı kağıt arasında 1 cm kalınlıkta merdaneyle açalım.
  • Sonra hamuru kare şekline getirmek için keselim. Resimde paylaştığım gibi uzun dikdörtgenler halinde keselim.
  • Üzerine fırçayla yumurta akı sürelim.
  • Susam ve çörekotu serpelim. Fırın kağıdı serilmiş tepsiye aralıklı olarak dizelim.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişirelim. Afiyet olsun!.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder