Elmalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağı veya margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 adet yumurta
- Aldığı kadar un (Yumuşak bir hamur olacak)
- 4 adet elma
İç Harcı İçin
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kasığı tarçın
- yarım çay bardağı ceviz veya fındık
Üzerine
- Pudra şekeri
Elmalı Kurabiye Tarifi Yapılışı
- İlk olarak elmaları soyup rendeleyip tavaya alalım suyunu iyice çeken elmalara şekeri ilave edip tekrar suyunu çektirelim ocağı kapatalım ve tarçın ve cevizi ekleyip soğumaya bırakalım.
- Hamur için un hariç malzemeleri birleştirip karıştıralım unu yavaş yavaş ilave edelim ve yumuşak bir hamur elde edelim.
- Unlanmış tezgahta hamuru açalım ve bardak yardımıyla hamurdan yuvarlaklar çıkaralım ve 1 tatlı kasığı elmalı harçtan koyalım ve kapatalım.
- 180 derece fırında hafif pembeleşene kadar pişirelim soğuyunca üzerine pudra şekeri eleyelim afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder