Girit Lezzeti Havuçlu Nuraniye Mezesi (Kaşık Kaşık Yedirten Serin Meze) Tarifi

 

Girit Lezzeti Havuçlu Nuraniye Mezesi (Kaşık Kaşık Yedirten Serin Meze) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 tane orta boy kabak
  • 2 tane havuç
  • 1 çay bardağından biraz eksik pirinç
  • Yarım demet maydonoz
  • Yarım demet dere otu
  • 4 dal taze soğan
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz

Sosu :

  • 1.5 su bardağı süzme yoğurt (normal sulu yoğurt için 1 su bardağı yeterli)
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 1 diş sarımsak

Üzerine :

  • 1 silme tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ ya da zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı kadar nane
  • Biraz pulbiber 

    Girit Lezzeti Havuçlu Nuraniye Mezesi (Kaşık Kaşık Yedirten Serin Meze) Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle pirinçleri yıkadıktan sonra tencereye alarak pişene kadar haşlayın.
  • Rendenin iri tarafı ile kabak ve havuçları rendeleyin.
  • Maydanoz, taze soğan ve dere otunu incecik kıyın.
  • Tavaya zeytinyağını alarak içine havuçları atın ve biraz yumuşayana kadar pişirin.
  • İçine kabaklar ve taze soğanları ekleyip pişene kadar kavurmaya devam edin.
  • Pişmeye yakın dere otu, tuz ve maydanozları ekleyerek bir iki kere daha çevirin.
  • İçine haşlanan pirinçleri ekleyip tavada 2 kere çevirip harmanlayın ve ocaktan alın.
  • Başka bir kasede yoğurt, mayonez ve ezilmiş sarımsağı ekleyerek çırpın.
  • Biraz soğuyan mezeyi yoğurt sosuna ekleyip pirinçleri çok ezmeden hafif hafif karıştırın.
  • Tavaya yağ, biraz nane, pulbiber ve kırmızı toz biberi alarak kızdırın ardından sosu mezenin üzerine gezdirin.
  • Dolapta beklettikten sonra serince servis edebilirsiniz.
  • Afiyet olsun 🌷🌷.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder