Kalburabastı Tarifi

 

Kalburabastı Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram margarin veya tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 tane yumurta
  • 1 çay kaşığından az tuz
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un 1 su bardağı ceviz

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • 3-4 damla limon suyu

    Kalburabastı Tarifi Yapılışı

  • Şerbeti için tencereye suyu ve şekeri koyup kaynatmaya başlayalım.
  • Kaynadıktan sonra limon suyunu ilave edip 20 dakika daha kaynatalım ve soğumaya bırakalım.
  • Bir kaba tereyağını, sıvı yağı, yoğurdu ve yumurtayı koyup iyice karıştıralım.
  • Üzerine irmiği ve kabartma tozunu ilave edip karıştıralım.
  • Sonra azar azar unu ilave edip yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuralım.
  • Hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elimizle yuvarlayalım.
  • Hamuru rendenin ince tarafına koyup üzerine bastırarak açalım yada benim gibi isterseniz patates doğrama aparatına bastırabilirsiniz şekli size kalmış 😍😋.
  • Hamurun ortasına ceviz koyup daha sonra iki yandan kapatalım ve tepsiye aralıklı olarak dizelim.
  • Önceden ısıtılmış 190° fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.
  • Sıcak tatlımızın üzerine soğuk şerbeti gezdirerek dökelim ve yarım saat şerbetini çektikten sonra süsleyip servis edebiliriz afiyet olsun😍😍Bu ölçülere göre 30 adet falan çıkıyorSiz azaltıp çoğaltabilirsiniz afiyetle😍.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder