Karpuz Kabuğu Reçeli (Karamelli) Tarifi

 

Karpuz Kabuğu Reçeli (Karamelli) Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım karpuz kabuğu (beş dilim)
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • Yeterince su
  • 4 su bardağı şeker
  • 5 su bardağı su
  • 1 tane kabuk tarçın
  • Yarım limon kabuğu rendesi
  • Yarım limon suyu
  • Yarım çay kaşığı limon tuzu

    Karpuz Kabuğu Reçeli (Karamelli) Tarifi Yapılışı

  • Beş dilim karpuz kabuğunun yeşil kısmını ayırdım iç kırmızı tarafında temizledim.
  • Şekildeki gibi doğrayıp yeterince suda bir tatlı kaşığı karbonat ile ıslatıp birgün beklerim.
  • Ertesi günü karbonatlı sudan çıkarıp yıkadım su kaynatıp karpuz kabuğu parçalarını 3 dakika şokladım.
  • Bir bardak şekeri tencereye alıp karamel renk alana kadar kavuruyoruz.
  • Sonra beş bardak su ilave edip 3 su bardağı şeker daha ve kabuk tarçını, limon kabuğu rendesini ilave ederek kaynamaya bıraktım.
  • Beş dakika sonra karpuz kabuklarını ilave ederek ateşi yarıya alarak kontrol altına 40-45 dakika kadar kaynatın.
  • Son aşamada yarım çay kaşığı limon tuzu ve yarım limon suyu ilave edilir reçelimiz hazır.
  • Not; 🥀bu lezzet tatlıların yanına güzel yakışır şekerleme türüne daha yakın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder