Karpuz Kabuğu Reçeli (Karamelli) Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım karpuz kabuğu (beş dilim)
- 1 tatlı kaşığı karbonat
- Yeterince su
- 4 su bardağı şeker
- 5 su bardağı su
- 1 tane kabuk tarçın
- Yarım limon kabuğu rendesi
- Yarım limon suyu
- Yarım çay kaşığı limon tuzu
Karpuz Kabuğu Reçeli (Karamelli) Tarifi Yapılışı
- Beş dilim karpuz kabuğunun yeşil kısmını ayırdım iç kırmızı tarafında temizledim.
- Şekildeki gibi doğrayıp yeterince suda bir tatlı kaşığı karbonat ile ıslatıp birgün beklerim.
- Ertesi günü karbonatlı sudan çıkarıp yıkadım su kaynatıp karpuz kabuğu parçalarını 3 dakika şokladım.
- Bir bardak şekeri tencereye alıp karamel renk alana kadar kavuruyoruz.
- Sonra beş bardak su ilave edip 3 su bardağı şeker daha ve kabuk tarçını, limon kabuğu rendesini ilave ederek kaynamaya bıraktım.
- Beş dakika sonra karpuz kabuklarını ilave ederek ateşi yarıya alarak kontrol altına 40-45 dakika kadar kaynatın.
- Son aşamada yarım çay kaşığı limon tuzu ve yarım limon suyu ilave edilir reçelimiz hazır.
Not; 🥀bu lezzet tatlıların yanına güzel yakışır şekerleme türüne daha yakın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder