Kışlık Domates Konserve Tarifi
Kışlık Domates Konserve Tarifi İçin Malzemeler
- 15 kg domates ( taze olması önemli) 25-30 kg yaptım size 15 kg olarak veriyorum ne kadar yapacaksanız o şekilde ayarlayabilirsiniz.
- 3 yemek kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1.5 çay bardağı sıvı yağ
Kışlık Domates Konserve Tarifi Yapılışı
- Öncelikle domateslerimizi güzelce yıkadıktan sonra uç kısımlarına x şeklinde bıçak yardımıyla çizik atalım.
- Büyük bir tencerede kaynar olan suya domatesleri sığacak kadar atalım bir dk kadar bekletelim .
- Kenarda hazır olan soğuk buzlu suya alalım kabuklarının kolay bir şekilde sıyrıldığını göreceksiniz.
- Kabuklarını bu şekilde rahatlıkla temizledikten sonra domatesleri rondodan geçirip derin tencereye alalım.
- Domatesleri rendeleyerekte yapabilirsiniz bu tamamen sizin tercihinize kalmış ben fazlaca yaptığım için rende olarakta sevmediğimiz için bu şekilde yaptım.
- Tuzunu şekerini ekleyelim.
- Önce yüksek ateşte kaynayana kadar sonra altını kısıp bir veya bir buçuk saat kadar ara ara karıştırarak pişirelim.
- Bu arada sıvı yağını da ekleyelim. Suyu da olduğu için biraz zaman alabilir.
- Kıvama geldiğinde zaten anlıyorsunuz.
- Kenarda kavanozları kaynar suya sokup çıkartalım kurulayalım.
- Kullanılmamış kapaklarımızı da aynı şekilde kaynamış ve altını kapattığımız suya sokup çıkartalım kurulayalım.
- Kapakları kaynar suya koymayalım yapıları bozulabilir sadece bir bastırıp çıkartalım.
- Daha sonra halen kaynar olan sosumuzu iki parmak boşluk kalacak şekilde kavanozlara doldurup ağzını sıkıca kapatalım.
- Elinize bez sarın eller yanmasın.
- Sonra hemen ters çevirip bir gün o şekilde bekleyelim.
- Ertesi gün kontrol edelim kapak bombeli olanlar olmamıştır kapak vakumlanmış olmalı.
- Kesinlikle güneş ışığı almayan serin bir ortamda saklayalım. Arada bir kontrol edelim fayda var.
- Konservenin üzerinde beyaz pamukçuk gibi yapı varsa kapaktan hava alıyor demektir. Şimdiden ellerinize sağlık🙏🏻.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder