Kışlık Domates Konserve Tarifi

 

Kışlık Domates Konserve Tarifi İçin Malzemeler

  • 15 kg domates ( taze olması önemli) 25-30 kg yaptım size 15 kg olarak veriyorum ne kadar yapacaksanız o şekilde ayarlayabilirsiniz.
  • 3 yemek kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1.5 çay bardağı sıvı yağ

    Kışlık Domates Konserve Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle domateslerimizi güzelce yıkadıktan sonra uç kısımlarına x şeklinde bıçak yardımıyla çizik atalım.
  • Büyük bir tencerede kaynar olan suya domatesleri sığacak kadar atalım bir dk kadar bekletelim .
  • Kenarda hazır olan soğuk buzlu suya alalım kabuklarının kolay bir şekilde sıyrıldığını göreceksiniz.
  • Kabuklarını bu şekilde rahatlıkla temizledikten sonra domatesleri rondodan geçirip derin tencereye alalım.
  • Domatesleri rendeleyerekte yapabilirsiniz bu tamamen sizin tercihinize kalmış ben fazlaca yaptığım için rende olarakta sevmediğimiz için bu şekilde yaptım.
  • Tuzunu şekerini ekleyelim.
  • Önce yüksek ateşte kaynayana kadar sonra altını kısıp bir veya bir buçuk saat kadar ara ara karıştırarak pişirelim.
  • Bu arada sıvı yağını da ekleyelim. Suyu da olduğu için biraz zaman alabilir.
  • Kıvama geldiğinde zaten anlıyorsunuz.
  • Kenarda kavanozları kaynar suya sokup çıkartalım kurulayalım.
  • Kullanılmamış kapaklarımızı da aynı şekilde kaynamış ve altını kapattığımız suya sokup çıkartalım kurulayalım.
  • Kapakları kaynar suya koymayalım yapıları bozulabilir sadece bir bastırıp çıkartalım.
  • Daha sonra halen kaynar olan sosumuzu iki parmak boşluk kalacak şekilde kavanozlara doldurup ağzını sıkıca kapatalım.
  • Elinize bez sarın eller yanmasın.
  • Sonra hemen ters çevirip bir gün o şekilde bekleyelim.
  • Ertesi gün kontrol edelim kapak bombeli olanlar olmamıştır kapak vakumlanmış olmalı.
  • Kesinlikle güneş ışığı almayan serin bir ortamda saklayalım. Arada bir kontrol edelim fayda var.
  • Konservenin üzerinde beyaz pamukçuk gibi yapı varsa kapaktan hava alıyor demektir. Şimdiden ellerinize sağlık🙏🏻.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder