2 Ağustos 2021 Pazartesi

Kıymalı Kabak Sandal Yemeği- Hem Pratik Hem Lezzetli Tarifi

 

Kıymalı Kabak Sandal Yemeği- Hem Pratik Hem Lezzetli Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet orta boy kabak

İç harcı için;

  • 150-200 gram kadar kıyma
  • Sıvı yağ
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet orta boy domates
  • 1 adet sivri biber
  • Tuz, karabiber, pulbiber

Salçalı sos için;

  • 1 yemek kaşığı salça
  • Yeteri kadar su

Üzeri için ;

  • Kaşar peyniri rendesi

    Kıymalı Kabak Sandal Yemeği- Hem Pratik Hem Lezzetli Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle kabaklarımızı ortadan ikiye kesip, içini oyuyoruz.Dış kısmına çatalla çizikler atıyoruz.
  • Daha sonra kaynayan suyun içerisinde 10 dk haşlıyoruz.
  • Haşlanan kabakları bir kenara alıp, iç harcımız için önce sıvı yağda kıymamızı kavuruyoruz.
  • Ardından soğanı ve sarımsağı ekleyip, kavurmaya devam ediyoruz.
  • Geri kalan malzemeleri de ekleyip, biraz daha kavurduktan sonra altını kapatıyoruz.
  • Uygun bir borcama kabaklarımızı alıp, içlerini harcımız ile dolduruyoruz.
  • Salçalı sosumuz için salça ile suyu açıyoruz ve borcamın kenarından ekliyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece alt üst ayarda 20 dakika kadar pişiriyoruz.
  • Son olarak rendelediğimiz kaşar peynirimizi üzerlerine paylaştırıp, tekrar fırına koyuyoruz.
  • Üzerleri kızaran sandallarımız servise hazır. Afiyet olsun :).Ben yanına ev makarnası ve yoğurt ile servis ettim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder