Kıymalı Kabak Sandal Yemeği- Hem Pratik Hem Lezzetli Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet orta boy kabak
İç harcı için;
- 150-200 gram kadar kıyma
- Sıvı yağ
- 1 adet orta boy soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 adet orta boy domates
- 1 adet sivri biber
- Tuz, karabiber, pulbiber
Salçalı sos için;
- 1 yemek kaşığı salça
- Yeteri kadar su
Üzeri için ;
- Kaşar peyniri rendesi
Kıymalı Kabak Sandal Yemeği- Hem Pratik Hem Lezzetli Tarifi Yapılışı
- Öncelikle kabaklarımızı ortadan ikiye kesip, içini oyuyoruz.Dış kısmına çatalla çizikler atıyoruz.
- Daha sonra kaynayan suyun içerisinde 10 dk haşlıyoruz.
- Haşlanan kabakları bir kenara alıp, iç harcımız için önce sıvı yağda kıymamızı kavuruyoruz.
- Ardından soğanı ve sarımsağı ekleyip, kavurmaya devam ediyoruz.
- Geri kalan malzemeleri de ekleyip, biraz daha kavurduktan sonra altını kapatıyoruz.
- Uygun bir borcama kabaklarımızı alıp, içlerini harcımız ile dolduruyoruz.
- Salçalı sosumuz için salça ile suyu açıyoruz ve borcamın kenarından ekliyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derece alt üst ayarda 20 dakika kadar pişiriyoruz.
- Son olarak rendelediğimiz kaşar peynirimizi üzerlerine paylaştırıp, tekrar fırına koyuyoruz.
- Üzerleri kızaran sandallarımız servise hazır. Afiyet olsun :).Ben yanına ev makarnası ve yoğurt ile servis ettim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder