Kıymalı Su Böreği Tarifi

 

Kıymalı Su Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığ tuz
  • Çay bardağı in 4te 1 i kadar su
  • Aldığı kadar un

İç malzeme;

  • 300- 350 kadar kıyma
  • Sıvıyağ
  • 3 adet soğan
  • Tuz, karabiber

Arası için;

  • 200 gram tereyağ
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

    Kıymalı Su Böreği Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle iç harcını hazırlayalım.
  • Sıvıyağ tavaya döküp kıymayı ilave edip kavurun.
  • Daha sonra doğranmış soğanı döküp kavurmaya devam edin.
  • Tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın kapatın. Eğer seviyorsanız bu aşama da maydanoz ekleyin.
  • Yumurtaları kırın. Tuzu, suyu ilave edip çırpın.
  • Unu kontrollu şekilde ilave edin çok sert olmayacak şekilde yoğurun.
  • 12 adet bezeye ayırın.
  • 1 saat dinlendirin.
  • Tencere suyu koyun.
  • Bezeleri tek tek açın.
  • Tereyağı eritip sıvı yağla karıştırın. Tepsiyi yağlayın.
  • İlk bezeyi haşlamadan yerleştirin.
  • Kaynayan suya 1 yemek kaşığı tuz atın.
  • Yufkaları tek tek haşlıyoruz. Haşladığımız yufkayı soğuk suya atıp fazla suyunu alıp tepsiye yerleştirin.
  • Üzerine yağ sürün. Her yufkaya aynı işlemi yapın.
  • 6. Yufka dan sonra iç harcı dökün.
  • Diğer kalan 6 yufkayı da aynı işlemi yapıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.
  • Ben piştikten sonra ters çeviriyorum.  Öyle görüntüsü daha güzel oluyor.
  • Not ;aynı tarifler peynirli su böreği de yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder