Kıymalı Su Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 6 adet yumurta
- 1 yemek kaşığ tuz
- Çay bardağı in 4te 1 i kadar su
- Aldığı kadar un
İç malzeme;
- 300- 350 kadar kıyma
- Sıvıyağ
- 3 adet soğan
- Tuz, karabiber
Arası için;
- 200 gram tereyağ
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Kıymalı Su Böreği Tarifi Yapılışı
- Öncelikle iç harcını hazırlayalım.
- Sıvıyağ tavaya döküp kıymayı ilave edip kavurun.
- Daha sonra doğranmış soğanı döküp kavurmaya devam edin.
- Tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın kapatın. Eğer seviyorsanız bu aşama da maydanoz ekleyin.
- Yumurtaları kırın. Tuzu, suyu ilave edip çırpın.
- Unu kontrollu şekilde ilave edin çok sert olmayacak şekilde yoğurun.
- 12 adet bezeye ayırın.
- 1 saat dinlendirin.
- Tencere suyu koyun.
- Bezeleri tek tek açın.
- Tereyağı eritip sıvı yağla karıştırın. Tepsiyi yağlayın.
- İlk bezeyi haşlamadan yerleştirin.
- Kaynayan suya 1 yemek kaşığı tuz atın.
- Yufkaları tek tek haşlıyoruz. Haşladığımız yufkayı soğuk suya atıp fazla suyunu alıp tepsiye yerleştirin.
- Üzerine yağ sürün. Her yufkaya aynı işlemi yapın.
- 6. Yufka dan sonra iç harcı dökün.
- Diğer kalan 6 yufkayı da aynı işlemi yapıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.
- Ben piştikten sonra ters çeviriyorum. Öyle görüntüsü daha güzel oluyor.
Not ;aynı tarifler peynirli su böreği de yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder