Malzemeler
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 4 su bardağı un
Üzeri için;
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 avuç maydanoz
Yapılışı
- Uygun bir kap içerisine yoğurt, ılık su ve tuzu alarak güzelce karıştıralım.
- Ardından unun bir kısmını ve kabartma tozunu ilave ederek tekrar karıştıralım.
- Unun geri kalanını da yavaş yavaş ekleyelim ve elimizle yoğurmaya başlayalım.
- Tezgahımızı unlayalım ve hamurumuzu tezgaha alalım ve bir kaç kez de burada yoğurarak toparlayalım.
- Daha sonra rulo haline getirelim ve eşit bir şekilde 12 parçaya bölelim ve elimizle yuvarlayarak beze haline getirelim.
- Hazırladığımız bezelerimizi hafifçe unladığımız tabak içerisine alalım, üzerlerini streçleyerek 15 dakika kadar dinlenmeye bırakalım.
- Bezelerimiz dinlendikten sonra bir tanesini unladığımız tezgah üzerine alalım ve elimizle bastırarak genişletelim. Diğer bezelerimize de aynı işlemi uygulayalım.
- Ocağa alıp ısıttığımız teflon tavamızın içerisine hazırladığımız hamurları yerleştirelim.
- Hamurlarımız kabarıp altı kızarınca ters çevirelim ve pişirmeye devam edelim.
- Altı üstü kızaran bazlamalarımızı havlu kağıt serdiğimiz tabak içerisine alalım.
- Ben tereyağını eritip ince kıyılmış maydanozu karıştırarak bir sos hazırladım ve bazlamaların bir kısmına bu sostan sürdüm, çok lezzetli oldular. Dilerseniz sizler içine istediğiniz baharatlardan ekleyerek daha da lezzetli hale getirebilirsiniz. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder