Patates Püresi Yatağında Et Sote Tarifi

 

Patates Püresi Yatağında Et Sote Tarifi İçin Malzemeler

Patates Püresi İçin

  • 5 tane orta boy patates
  • 1 su bardağından az süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Karabiber
  • Tuz

Et Sote İçin

  • 500 gram kuş başı et
  • 2 kuru soğan
  • 4-5 tane yeşil biber
  • 1 büyük kapya biber
  • 2 tane domates
  • Yeterince sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığından az salça
  • Karabiber
  • Tuz
  • Kırmızı toz biber

    Patates Püresi Yatağında Et Sote Tarifi Yapılışı

  • Kuş başı etimizi tencereye alalım üzerine 1 su bardağı su katıp yumuşayana kadar pişirelim et suyu çekince sıvı yağ ekleyelim tuzunu ve kırmızı toz biberini ilave edip eti kavuralım.
  • Sonra doğradığımız biberleri ve soğanları ilave edip soteleyelim 1 yemek kaşığından az salçayı ilave edelim domatesleri rendeleyip soteye ilave edelim.
  • Karabiberi atalım ocağın altı kısık bir şekilde pişirelim kıvamına göre biraz sıcak suda ekleyebilirsiniz. Sotemiz özdeşince sunuma hazır.
  • Patates püresi için patatesleri kabuğunu soyup tencereye alalım tuzunu atıp üzerine sıcak su ilave edip yumuşayana kadar pişirelim.
  • Patatesler yumuşayınca suyunu süzelim bir kaba alalım tereyağını ekleyelim ezici aparatla ezelim süt, karabiberi ekleyip tekrar ezelim pürüzsüz kıvama gelince püremiz de hazır.
  • Tabağa bir miktar püre koyup düzeltelim üzerine sotemizden katalım enfes tadıyla sunumuyla yemeğimiz hazır mutlaka deneyin afiyetle kalın 🥰

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder