El Yapımı Mayasız Kıtır Kıtır Grissini Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı tereyağ yada bitkisel margarin (tepeleme )
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı karbonat (silme)
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 çay kaşığı pudra şekeri
- 1 tutam tuz (isteğe bağlı çoğaltabilirsiniz)
- 1,5 -2 su bardağı tam buğday unu (lütfen kontrollü ekleyelim ele yapışmayan kıvamda olmalı) isterseniz beyaz un ile de yapabilirsiniz
- 1 çay kaşığı keten tohumu
- 1 yemek kaşığı çörekotu
- 1 yemek kaşığı susam
- 1 yemek kaşığı nane
- İsteğe bağlı kinoa yada dilediğiniz baharatları ekleyebilirsiniz ben çay kaşığının ucuyla zerdeçal da ekledim
El Yapımı Mayasız Kıtır Kıtır Grissini Tarifi Yapılışı
- Tüm malzemelerimizi karıştırıp yoğuralım ele yapışmayan kıvam aldığında cevizden küçük parçalar alıp elimizde uzun çubuklar elde edelim.
- 180-200 derece fanlı ayarda 15-20 dk kontrollü pişirelim.
- Piştikten sonra 5 dk fırının kapağını açmayalım.
- Tarifimiz gerçekten kıtır kıtır hazırları aratmayacak bir grissini tarifi, galeta olarak da tüketilebilir. Afiyet olsun. 🌸.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder