12 Eylül 2021 Pazar

Yoğurtlu Köz Patlıcanlı Bulgur Köftesi Tarifi

 

Yoğurtlu Köz Patlıcanlı Bulgur Köftesi Tarifi İçin Malzemeler

  • Su bardağı ölçüsü 200 ml
  • 3 adet patlıcan (800 gr)
  • 1 su bardağı katı yoğurt
  • 2 diş sarımsak rendesi
  • Tuz

Bulgur köftesi için

  • 1 su bardağı köftelik bulgur
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 3 yemek kaşığı hafif tepeli un
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 diş sarımsak rendesi
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • Yarımşar çay kaşığı karabiber pulbiber kimyon kırmızı toz biber

Köftenin sosu için

  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 4-5 yemek kaşığı köftenin haşlama suyu
  • Domates rendesi (İsteyen ekleyebilir)

    Yoğurtlu Köz Patlıcanlı Bulgur Köftesi Tarifi Yapılışı

  • Patlıcanları yıkayıp her tarafından delip varsa ocakta közmatikte veya fırında közleyin. Közlenmiş patlıcanların ince ince doğrayın ve kaseye alın.
  • Üzerine katı yoğurt, sarımsak rendesi ve tuz ekleyip karıştırın.
  • Bulguru bir su bardağı sıcak su ile ıslatıp karıştırarak üzerini kapatıp 10-15 dakika şişmeye bırakın
  • Bulgur şişince üzerine köfte malzemelerini ekleyip iyice yoğurun. Elinizi hafif ıslatıp fındıktan biraz büyük toplar yuvarlayın ve hafif un serptiğiniz servis tabağına alın.
  • Tencereye su ekleyip kaynadıktan sonra köfteleri tencereye koyun. Ara ara karıştırıp 15-20 dakika su üzerine çıkana kadar haşlayıp süzün. Tadım yaparak pişme kıvamını kontrol edebilirsiniz.
  • Geniş bir tavaya sıvı yağ ve salçayı ekleyip kavurduktan 4-5 yemek kaşığı köftenin haşlama suyundan ekleyin. Salçalı sosa bulgur köftelerini ve tuz ekleyip birkaç tur çevirip ocağı kapatın.
  • Hazırladığımız yoğurtlu köz patlıcan yatağına bulgur köftelerini ekleyip üzerine tavada kalan sosu gezdirin ve ince ince doğradığımız maydanoz ile süsleyip servis edin. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder