Arpa Şehriye Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağından bir parmak eksik arpa şehriye (Şehriye bekledikçe kıvamı yoğunlaşır, isterseniz miktarını azaltabilirsiniz)
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 4 su bardağı sıcak su
- 3 su bardağı et suyu veya tavuk suyu
- 2 yemek kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
Terbiyesi için;
- 6 yemek kaşığı yoğurt
- 1 adet yumurta sarısı
Üzeri için;
- Tereyağı
- Kuru nane
Arpa Şehriye Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Merhabalar, öncelikle tereyağı ve sıvı yağı tencerede eritelim üzerine arpa şehriyeleri ekleyip güzelce kavuralım. Kavrulan şehriyelerin üzerine unu ekleyip konusu çıkana kadar karıştıralım.
- Ardından et suyunu ekleyin sıcak suyu kontrollü ekleyin fazla sulu bir kıvam olmayacak şekilde çırparak arpa şehriyeler şişene kadar pişirin.
- Yoğurdu yumurta sarısı ile güzelce çırpın yumuşak homojen bir kıvam elde ettiğinizde çorbanın suyundan iki kepçe yoğurda ekleyip karıştırın ki terbiyemiz kesilmesin ılımış olan terbiyeyi yavaş yavaş çorbamıza ekliyoruz mutlaka karıştırın.
- Kaynadıktan sonra tuzunu ekleyin. Üzerinede naneli eritilmiş tereyağını dökün. Servise hazır bayılacaksınız oldukça lezzetli oluyor şimdiden afiyetler olsun 🌺🌼
Not: Sadece tavuk yada et suyu veya sıcak su ile yapabilirsiniz elinizdeki malzemeye göre nasıl lezzet vermek isterseniz.
Ayrıca terbiyesi içinde normalde yoğurt, un, yumurta sarısı var ama ben un kokusunu sevmediğim için ilk basta kavuruyorum siz dilediğiniz gibi yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder