28 Ekim 2021 Perşembe

Ezme Kadayıf Tarifi

 

Ezme Kadayıf Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram çiğ kadayıf
  • 250 gram tereyağı
  • 150 gram parça antep fıstığı
  • .. şerbet…
  • 5 su bardağı şeker
  • 5 su bardağı su
  • 1/4 (çeyrek) limonun suyu

    Ezme Kadayıf Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kadayıfı 250 gramlık iki parçaya ayırın. Haşhaş teraziniz yoksa, kadayıfı alırken 250 gramlık paketlettirin.
  • Tereyağını eritin. Tepsiyi yağlayın. 250 gram kadayıfı büyükçe bir tepsiye alıp parçalayın. Yağın yarısını ekleyip, yağ ile kadayıfı harmanlayın. Tepsinin tabanına yerleştirin.
  • Üzerine eşit şekilde fıstığı gezdirin. Kalan 250 gram kadayıfı da aynı şekilde hazırlayıp fıstıkların üzerini kadayıf ile kapatın. Üzerine tepsiye uygun bir kesme tahtası bastırın.
  • En üste ağırlık koyup bir gece ağırlık altında bekletin. Ertesi gün 180 derece ısıtılmış fırında pişirin. Şerbet için. Şeker ve suyu 20 dakika kısık ateşte pişirin.
  • Ocaktan almadan önce limon suyu ilave edin. Ocaktan alın. Soğuk tatlıya sıcak şerbet gezdirin. Şerbet ten 1 su bardağı kadar ayırın. Onu eklemeyin. Bir iki saat dinlendirin.
  • Servis için. Tabağa alın. Üzerine ayırdığınız şerbetten bir iki yemek kaşığı gezdirin servis yapın. Bu şekilde tatlının kuru ve hamurlaşmış olmayacak. Hep o ıslak şerbetli halini koruyacaktır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder