Ezme Kadayıf Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram çiğ kadayıf
- 250 gram tereyağı
- 150 gram parça antep fıstığı
- .. şerbet…
- 5 su bardağı şeker
- 5 su bardağı su
- 1/4 (çeyrek) limonun suyu
Ezme Kadayıf Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kadayıfı 250 gramlık iki parçaya ayırın. Haşhaş teraziniz yoksa, kadayıfı alırken 250 gramlık paketlettirin.
- Tereyağını eritin. Tepsiyi yağlayın. 250 gram kadayıfı büyükçe bir tepsiye alıp parçalayın. Yağın yarısını ekleyip, yağ ile kadayıfı harmanlayın. Tepsinin tabanına yerleştirin.
- Üzerine eşit şekilde fıstığı gezdirin. Kalan 250 gram kadayıfı da aynı şekilde hazırlayıp fıstıkların üzerini kadayıf ile kapatın. Üzerine tepsiye uygun bir kesme tahtası bastırın.
- En üste ağırlık koyup bir gece ağırlık altında bekletin. Ertesi gün 180 derece ısıtılmış fırında pişirin. Şerbet için. Şeker ve suyu 20 dakika kısık ateşte pişirin.
- Ocaktan almadan önce limon suyu ilave edin. Ocaktan alın. Soğuk tatlıya sıcak şerbet gezdirin. Şerbet ten 1 su bardağı kadar ayırın. Onu eklemeyin. Bir iki saat dinlendirin.
- Servis için. Tabağa alın. Üzerine ayırdığınız şerbetten bir iki yemek kaşığı gezdirin servis yapın. Bu şekilde tatlının kuru ve hamurlaşmış olmayacak. Hep o ıslak şerbetli halini koruyacaktır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder