Doğum Günü Pastası Tarifi İçin Malzemeler
- 4 paket kremşanti
- 1 su bardağı nescafe
- 1 yemek kaşığı şeker
- 5 adet pasta tabanı
- 1 kase damla çikolata
- 2 adet büyük muz
- 1 kase ceviz
- 2 su bardağı süt
- Süslemek için ne isterseniz
Doğum Günü Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle pasta tabanının normal boyutunda değil ufak bir tatlı tabağı ile eşit bir şekilde kestim. Sonrasında nescafeyle şekeri karıştırıp pasta tabanını ıslattım.
- Sırayla sonrasında kremşanti ve sütü iyice çırpalım kremşantinin kıvamı biraz katı olacak sıvı olursa hem pasta yamulmaya müsait oluyor hemde istenilen şekil verilmiyor.
- Daha sonrasında kremşantimizi tabanımıza bolca yayalım, ince bir tabaka olmasın. Üzerine ceviz muz ve çikolataları serpelim her katı bu şekilde yapalım.
- En son üzeri için kenardan taşan kremşantileri bir spatula ile kenarlara gezdirerek sürelim pastanın üst kısmına elinizde kalan bütün kremşantiyi koyarsanız şekil vermeniz daha kolay olur.
- Ben yine spatule ile düzelttim kenarlara kremşanti çok gelmemeli yani bu şekli yapmak isterseniz daha çok taşan kremşantileri kullanın ben süslemek için tarçın kozalak (Haşlanmış kozalak en önemlisi ) :)) kullandım siz ne dilerseniz kullanabilirsin.
- Kozalak kullanacak olursanız iki su kaynatıyoruz. İkinci suyu bir şişeye doldurup içebilirsiniz faydası çok fazla deneyecek olanlara afiyet olsun 🌸
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder