Ayva Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 ayva
- 8 yemek kaşığı tozşeker (Her yarım ayva için 2 kaşık kullanıyoruz)
- 4 çay bardağı su (Her yarım ayva için 1 çay bardağı kullanıyoruz)
- 2/3 adet hibiskus
Üzeri için ;
- 1 paket kremşanti
- 1 bardak süt
Ayva Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kremşanti ve sütü çırpıp soğuması için buzdolabına kaldırın.
- Ayvaların kabuklarını soyun ve ikiye ayırın. İçlerini güzelce temizleyin. Çekirdeklerini ve kabuklarını atmayın onları da hem renk vermesi hem de kıvamını koyulaştırması için ekleyeceğiz.
- Tencereye ayvaları dizin her yarım ayvanın üzerine 2 yemek kaşığı olacak şekilde tozşekeri dökün. Ayva çekirdekleri, hibiskus ve kabukları da boş kalan kısımlara koyun. Suyunu da döküp altını açın ve kaynayana kadar yüksek ateşte pişirin.
- Kaynayınca altını kısığa alıp rengi değişene kadar pişirmeye devam edin. Ara ara suyundan alıp ayvaların üzerine dökün. Pişmeye devam ettikçe suyu jöleleşmeye başlıyor.
- Rengi iyice koyulaşınca altını kapatın ve servis tabağına alın. Soğuyunca çırptığınız kremşantiden üzerine sıkıp fıstık ile süsleyin (Dileyen kaymak ile de servis edebilir)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder