10 Ekim 2021 Pazar

Ayva Tatlısı Tarifi

 


Ayva Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 ayva
  • 8 yemek kaşığı tozşeker (Her yarım ayva için 2 kaşık kullanıyoruz)
  • 4 çay bardağı su (Her yarım ayva için 1 çay bardağı kullanıyoruz)
  • 2/3 adet hibiskus

Üzeri için ;

  • 1 paket kremşanti
  • 1 bardak süt

    Ayva Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle kremşanti ve sütü çırpıp soğuması için buzdolabına kaldırın.
  • Ayvaların kabuklarını soyun ve ikiye ayırın. İçlerini güzelce temizleyin. Çekirdeklerini ve kabuklarını atmayın onları da hem renk vermesi hem de kıvamını koyulaştırması için ekleyeceğiz.
  • Tencereye ayvaları dizin her yarım ayvanın üzerine 2 yemek kaşığı olacak şekilde tozşekeri dökün. Ayva çekirdekleri, hibiskus ve kabukları da boş kalan kısımlara koyun. Suyunu da döküp altını açın ve kaynayana kadar yüksek ateşte pişirin.
  • Kaynayınca altını kısığa alıp rengi değişene kadar pişirmeye devam edin. Ara ara suyundan alıp ayvaların üzerine dökün. Pişmeye devam ettikçe suyu jöleleşmeye başlıyor.
  • Rengi iyice koyulaşınca altını kapatın ve servis tabağına alın. Soğuyunca çırptığınız kremşantiden üzerine sıkıp fıstık ile süsleyin (Dileyen kaymak ile de servis edebilir)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder