3 Ekim 2021 Pazar

Browni Islak Kek Tarifi

 

Browni Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un
  • 1 çay bardağı ceviz

Üst sosu için

  • 1 su bardağı kakaolu karışım (Bu karışımı keki hazırlarken ayıracağız)
  • 1,5 su bardağı süt

    Browni Islak Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak yumurta ve şeker iyice çırpıldıktan sonra süt, sıvı yağ, kakao eklenerek tekrar çırpalım.
  • Kekimizi ıslatmak için bu karışımdan bir su bardağı ayıralım.
  • Kalan karışıma kabartma tozu, vanilya ve elenmiş un ve cevizimizi karıştırılarak çırpalım.
  • Yağladığımız borcama dökerek 170 derecede fırında, yaklaşık 35 dakika pişirelim.
  • Keki beklerken üzeri için ayırdığınız karışımı bir tavaya alarak üzerine sütü ilave edip ocakta 5 dakika kaynatalım.
  • Fırından çıkan kekin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra dilimleyelim ve üzerine yavaş yavaş ılıyan sosu dökelim.
  • Kekin sosu iyice çekmesi için bir kaç saat dinlendirilelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder