21 Ekim 2021 Perşembe

Düğün Çorbası Tarifi

 

Düğün Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • İstenilen büyüklükte kemik

Terbiyesi için:

  • 5 su bardağı yoğurt
  • 3 kaşık un
  • 1 adet yumurta sarısı
  • Yarım limon suyu

Üzeri için:

  • 2 kaşık tereyağı
  • Pul biber

    Düğün Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Etli kemik, akşamdan tencereye konulur, su içinde bekletilir.
  • Bir kaç kez, suyu değiştirilir. Tüm kan akıtılır.
  • Sabah, kaynatılır. Kaynamadan sonra etleri didiklenir.
  • Terbiyesi için, tüm malzemeler iyice karıştırılır.
  • Kaynayan kemikli sudan, 2-3 kepçe terbiyeye katılır.
  • Sonra yavaş yavaş karıştırılarak, kaynayan suya ilave edilir.
  • 10 dakika kaynar, tuz ilave edilir.
  • Servis yaparken, tereyağlı pul biber eklenir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder