Düğün Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- İstenilen büyüklükte kemik
Terbiyesi için:
- 5 su bardağı yoğurt
- 3 kaşık un
- 1 adet yumurta sarısı
- Yarım limon suyu
Üzeri için:
- 2 kaşık tereyağı
- Pul biber
Düğün Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Etli kemik, akşamdan tencereye konulur, su içinde bekletilir.
- Bir kaç kez, suyu değiştirilir. Tüm kan akıtılır.
- Sabah, kaynatılır. Kaynamadan sonra etleri didiklenir.
- Terbiyesi için, tüm malzemeler iyice karıştırılır.
- Kaynayan kemikli sudan, 2-3 kepçe terbiyeye katılır.
- Sonra yavaş yavaş karıştırılarak, kaynayan suya ilave edilir.
- 10 dakika kaynar, tuz ilave edilir.
- Servis yaparken, tereyağlı pul biber eklenir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder