23 Ekim 2021 Cumartesi

Fırında Balık Buğulama (Hafif mi Hafif Lezzetiyle) Tarifi

 

Fırında Balık Buğulama (Hafif mi Hafif Lezzetiyle) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3-4 adet orta boy patates
  • 1 adet büyük boy palamut balığı
  • 1 adet orta boydan biraz büyük soğan
  • 1 adet küçük boy domates
  • 1 adet küçük boy limon
  • Bir tutam maydanoz
  • 2-3 çorba kaşığı zeytinyağ
  • 2-3 adet defne yaprağı
  • Çeyrek çay bardağı su
  • Kırmızı toz biber
  • Tuz
  • Aralarına bir miktar tereyağ da koyabilirsiniz

Marine için;

  • Çeyrek çay bardağı zeytinyağ
  • 2 diş sarımsak
  • Bir miktar karabiber
  • Tuz

    Fırında Balık Buğulama (Hafif mi Hafif Lezzetiyle) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle balığı balıkçıda temizletip, 1, 5 cm kalınlığında doğratabilirsiniz. Bu işlemi kendinizde yapabilirsiniz.
  • Balığımızı güzelce yıkayıp, süzelim ve marine etmek için bir kaba alalım.
  • Üzerine zeytinyağ, karabiber, ince doğranmış sarımsak ve tuz ekleyip güzelce elimizle karıştıralım ve 30-40 dakika kadar marine edelim.
  • Bu sırada soğan, patates ve limonları halka doğrayalım. Domatesleri dilediğiniz gibi doğrayabilirsiniz.
  • Küçük bir borcama zeytinyağ döküp her yerine yayalım.
  • Halka doğradığımız patatesleri tuzlayıp tepsinin en altına, üzerine soğanları yerleştirelim.
  • Marine ettiğimiz balıkları da soğanların üzerine aralıklı yerleştirelim.
  • Limon ve domateslerimizi de aralara yerleştirip, balıklarımızın üzerine biraz limon sıkıp, zeytinyağ gezdirip, suyu ekleyelim.
  • İnce doğranmış maydanozu ve kırmızı toz biberi üzerine serpelim ve 2-3 adet defne yaprağı koyalım.
  • Islatıp iyice sıktığımız yağlı kağıtla borcamın üzerini kaplayalım.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika üzeri kapalı, 10 dakika kadar üzerini açıp pişirelim.Kontrol edip fırından çıkartalım. Afiyetle yiyebilirsiniz. 👌😋.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder