Fırında Balık Buğulama (Hafif mi Hafif Lezzetiyle) Tarifi İçin Malzemeler
- 3-4 adet orta boy patates
- 1 adet büyük boy palamut balığı
- 1 adet orta boydan biraz büyük soğan
- 1 adet küçük boy domates
- 1 adet küçük boy limon
- Bir tutam maydanoz
- 2-3 çorba kaşığı zeytinyağ
- 2-3 adet defne yaprağı
- Çeyrek çay bardağı su
- Kırmızı toz biber
- Tuz
- Aralarına bir miktar tereyağ da koyabilirsiniz
Marine için;
- Çeyrek çay bardağı zeytinyağ
- 2 diş sarımsak
- Bir miktar karabiber
- Tuz
Fırında Balık Buğulama (Hafif mi Hafif Lezzetiyle) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle balığı balıkçıda temizletip, 1, 5 cm kalınlığında doğratabilirsiniz. Bu işlemi kendinizde yapabilirsiniz.
- Balığımızı güzelce yıkayıp, süzelim ve marine etmek için bir kaba alalım.
- Üzerine zeytinyağ, karabiber, ince doğranmış sarımsak ve tuz ekleyip güzelce elimizle karıştıralım ve 30-40 dakika kadar marine edelim.
- Bu sırada soğan, patates ve limonları halka doğrayalım. Domatesleri dilediğiniz gibi doğrayabilirsiniz.
- Küçük bir borcama zeytinyağ döküp her yerine yayalım.
- Halka doğradığımız patatesleri tuzlayıp tepsinin en altına, üzerine soğanları yerleştirelim.
- Marine ettiğimiz balıkları da soğanların üzerine aralıklı yerleştirelim.
- Limon ve domateslerimizi de aralara yerleştirip, balıklarımızın üzerine biraz limon sıkıp, zeytinyağ gezdirip, suyu ekleyelim.
- İnce doğranmış maydanozu ve kırmızı toz biberi üzerine serpelim ve 2-3 adet defne yaprağı koyalım.
- Islatıp iyice sıktığımız yağlı kağıtla borcamın üzerini kaplayalım.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika üzeri kapalı, 10 dakika kadar üzerini açıp pişirelim.Kontrol edip fırından çıkartalım. Afiyetle yiyebilirsiniz. 👌😋.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder