19 Ekim 2021 Salı

Havuç Tarator Tarifi

 

Havuç Tarator Tarifi İçin Malzemeler

  • 6-7 adet havuç
  • 3 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 kg süzme yoğurt
  • Tuz
  • 4-5 adet ceviz

    Havuç Tarator Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Havuçları yıkayıp soyduktan sonra rendeliyoruz.
  • Tavamızı ocağa alıyoruz.
  • Zeytinyağ ekleyip 2 tane sarımsağı küçük küçük doğrayıp ekliyoruz.
  • Ocakta kavuruyoruz.
  • Daha sonra havuçları ekleyip karıştırıyoruz.
  • Havuçlar yumuşayıncaya kadar kavuruyoruz.
  • Daha sonra soğuması için ocaktan alıyoruz.
  • Yoğurdumuzun içine 1 tane sarımsağı rendeleyip tuz ilave ediyoruz güzelce karıştırıyoruz.
  • Soğumuş olan havucumuzu geniş bir kaba alıyoruz.
  • Üzerine sarımsaklı yoğurt ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
  • Daha sonra servis tabağına alıyoruz.
  • Üzerine ceviz serpip servis yapıyoruz. Deneyenlere afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder