10 Ekim 2021 Pazar

Kabaklı , Havuçlu Ve Patatesli Çorba Tarifi

 

Kabaklı , Havuçlu Ve Patatesli Çorba Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet kabak
  • 2 adet orta boy havuç
  • 2 adet küçük patates
  • 1 avuç dereotu
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 5 su bardağı su
  • 1 su bardağı süt
  • Tuz, karabiber (damak zevkinize göre ayarlayın )

    Kabaklı , Havuçlu Ve Patatesli Çorba Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kabak ve havuç rendelenir. Patatesler küçük küçük doğranır.
  • Uygun bir tencereye zeytinyağ ve tereyağ alınır.
  • Tereyağ erdiğinde kabak, havuç ve patates ilave edilir.
  • Suyunu salıp buharlaşana kadar pişirilir. Ara ara karıştırmayı ihmal etmeyin.
  • Tamamen suyu buharlaşan sebzelerin üzerine un eklenir. 1 dakika sebzelerle kavrulur.
  • 5 bardak su ilave edilir ve karıştırılır. Topaklanmasına izin vermeyin.
  • Sebzeleri 5 dakika kaynatın. Daha sonra sütü ilave edin.
  • Baharatlarını ekleyip dereotunu serpin. Bir taşım daha kaynatarak ocaktan alın.
    Deneyecek olanlara afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder