3 Ekim 2021 Pazar

Karnabahar Kızartması Tarifi

 

Karnabahar Kızartması Tarifi İçin Malzemeler

  • Orta boy karnabahar
  • 3 adet yumurta
  • 1 ,5 yemek kaşığı un
  • 2 tatlı kaşığı tuz

Üzerine

  • Pul biber
  • Sarımsaklı yoğurt

    Karnabahar Kızartması Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Karnabaharı parçalara ayırıp su dolu tencereye alalım.
  • Üzerine 1 tatlı kaşığı,tuzu ekleyip haşlayalım.
  • Karnabahara çatal kolayca batıyorsa yeterlidir iyice hamur olmasın kızartırken parçalanmasın.
  • Daha sonra bi kaba yumurta un ve 1 tatlı kaşığı tuzu ekleyip iyice çırpalım.
  • Bir tencereye yağ koyalım ve kızdıralım.
  • Hazırladığımız harca karnabaharları bulayıp yağın içine koyalım ve kızartalım.
  • Üzerine sarımsaklı yoğurt ve pul biber ekleyelim.
  • Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder