Karnabahar Kızartması Tarifi İçin Malzemeler
- Orta boy karnabahar
- 3 adet yumurta
- 1 ,5 yemek kaşığı un
- 2 tatlı kaşığı tuz
Üzerine
- Pul biber
- Sarımsaklı yoğurt
Karnabahar Kızartması Tarifi Nasıl Yapılır?
- Karnabaharı parçalara ayırıp su dolu tencereye alalım.
- Üzerine 1 tatlı kaşığı,tuzu ekleyip haşlayalım.
- Karnabahara çatal kolayca batıyorsa yeterlidir iyice hamur olmasın kızartırken parçalanmasın.
- Daha sonra bi kaba yumurta un ve 1 tatlı kaşığı tuzu ekleyip iyice çırpalım.
- Bir tencereye yağ koyalım ve kızdıralım.
- Hazırladığımız harca karnabaharları bulayıp yağın içine koyalım ve kızartalım.
- Üzerine sarımsaklı yoğurt ve pul biber ekleyelim.
- Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder