3 Ekim 2021 Pazar

Fırında Çıtır Tavuk Ve Kaşarlı Mantar Tarifi

 

Fırında Çıtır Tavuk Ve Kaşarlı Mantar Tarifi İçin Malzemeler

Kaşarlı mantar:

  • 400 gram mantar kasesi
  • Tuz
  • Margarin ya da tereyağı
  • Rendelenmiş kaşar

Çıtır tavuk:

  • 1 (yarım) tavuk göğsü
  • 1/2 (yarım) su bardağı galeta unu yoksa ekmek ufağı
  • Pul biber ya da toz biber
  • Zerdeçal
  • Tuz
  • Kimyon
  • 1/2 (yarım) çay bardağı un
  • 1 yumurta

    Fırında Çıtır Tavuk Ve Kaşarlı Mantar Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Mantarların saplarını ayıklayıp kaselerini soyalım ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim.
  • İçlerine tuz serpip ufak ufak yağ koyalım içlerine.
  • Bir kaba unu, bir kaba yumurtayı birine de galeta unu ile karıştırdığımız baharatları koyalım.
  • Julyen ya da ızgaralık ince doğranmış tavukları önce una bulayalım, fazla ununu silkeleyip önce yumurta sonra da paneye bulayalım.
  • Tepsiye dizip 15 dakika 180 derece önceden ısıtılmış şekilde fırınlayalım.
  • 15 dakika sonra çıkarıp kaşarları kaselere koyalım ve tavukları ters çevirelim. Bu şekilde 10 dakika kadar daha pişirelim tavuklarınız ince ise bu süre yeterli olacaktır.
  • 10 dakika sonra fırından alıp sıcak servis edebilirsiniz, afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder