Kaşarlı Sucuklu Pide Tarifi İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı ılık su
- 1 çay bardağı ılık süt
- Yarım paket yaş maya
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- Yaklaşık 3 su bardağı un (Kontrollü)
Üzeri için;
- Kaşar
- Sucuk
Üzerine sürmek için;
- Yumurta sarısı
Kaşarlı Sucuklu Pide Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabına su ,süt, şeker ve mayayı alıp maya eriyene kadar karıştıralım.
- Ardından tuz ve unu kontrollü ilave edip yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
- Hamuru mayalanmaya bırakalım. Mayalanan hamuru bezelere ayıralım. Ortalama 8-10 beze çıkıyor bu ölçülerden.
- Oklavayla unlayarak açıp orta kısmına rendelenmiş kaşar ve sucuk bırakalım.
- Kenarlarına yumurta sarısı sürüp 220 derece fırında alt üstü kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder