23 Ekim 2021 Cumartesi

Kaşarlı Sucuklu Pide Tarifi

 

Kaşarlı Sucuklu Pide Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • Yarım paket yaş maya
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Yaklaşık 3 su bardağı un (Kontrollü)

Üzeri için;

  • Kaşar
  • Sucuk

Üzerine sürmek için;

  • Yumurta sarısı

    Kaşarlı Sucuklu Pide Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yoğurma kabına su ,süt, şeker ve mayayı alıp maya eriyene kadar karıştıralım.
  • Ardından tuz ve unu kontrollü ilave edip yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
  • Hamuru mayalanmaya bırakalım. Mayalanan hamuru bezelere ayıralım. Ortalama 8-10 beze çıkıyor bu ölçülerden.
  • Oklavayla unlayarak açıp orta kısmına rendelenmiş kaşar ve sucuk bırakalım.
  • Kenarlarına yumurta sarısı sürüp 220 derece fırında alt üstü kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder