29 Ekim 2021 Cuma

Kremalı Susamlı Gevrek (Tuzlu Kurabiyeler) Tarifi

 

Kremalı Susamlı Gevrek (Tuzlu Kurabiyeler) Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 ml kutu krema
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tepeli tuz
  • 1 yemek kaşığı silme şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
  • 1 adet yumurta
  • 5 su bardağı un (dikkatli ekleyin)

Üzeri için;

  • 1 yumurta akı
  • 1 tatlı kaşığı pekmez
  • 1 çay bardağı susam

    Kremalı Susamlı Gevrek (Tuzlu Kurabiyeler) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Un hariç tüm malzemeleri bir kabın içersine alıp güzelce karıştıralım.
  • Unu dikkatli ekleyerek yumuşak bir hamur yapıyoruz ,üzerini örterek 10 dakika bekletelim.
  • Bir kasenin içine yumurtanın akını ve pekmezi karıştıralım başka bir kaseye susamı koyup kenara alalım.
  • Hamurdan cevizden büyük parçalar koparıp yuvarlayalım hepsini aynı şekilde yapıp kenara alalım.
  • Yaptığımız kurabiye hamurlarını önce yumurta pekmezli karışıma üst kısımlarını batırıp donra susama batırıp yağladığımız fırın tepsisine dizelim.
  • 180 derece fırında alt üst ayarda pişiriyoruz kurabiyeler pişdikten sonra 10 dakika kadar dinlendirip servis yapabilirsiniz.
  • Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder