Kremalı Susamlı Gevrek (Tuzlu Kurabiyeler) Tarifi İçin Malzemeler
- 200 ml kutu krema
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tepeli tuz
- 1 yemek kaşığı silme şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
- 1 adet yumurta
- 5 su bardağı un (dikkatli ekleyin)
Üzeri için;
- 1 yumurta akı
- 1 tatlı kaşığı pekmez
- 1 çay bardağı susam
Kremalı Susamlı Gevrek (Tuzlu Kurabiyeler) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Un hariç tüm malzemeleri bir kabın içersine alıp güzelce karıştıralım.
- Unu dikkatli ekleyerek yumuşak bir hamur yapıyoruz ,üzerini örterek 10 dakika bekletelim.
- Bir kasenin içine yumurtanın akını ve pekmezi karıştıralım başka bir kaseye susamı koyup kenara alalım.
- Hamurdan cevizden büyük parçalar koparıp yuvarlayalım hepsini aynı şekilde yapıp kenara alalım.
- Yaptığımız kurabiye hamurlarını önce yumurta pekmezli karışıma üst kısımlarını batırıp donra susama batırıp yağladığımız fırın tepsisine dizelim.
- 180 derece fırında alt üst ayarda pişiriyoruz kurabiyeler pişdikten sonra 10 dakika kadar dinlendirip servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder