28 Ekim 2021 Perşembe

Mantarlı Bulgur Pilavı (Lezzet Ötesi ) Tarifi

 

Mantarlı Bulgur Pilavı (Lezzet Ötesi ) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 adet soğan
  • 10-15 adet kültür mantarı
  • 1 adet kapya biber
  • 1 yemek kaşığı dolu dolu domates salçası
  • 2 su bardağı bulgur
  • 4 su bardağı su
  • Tuz,karabiber 

    Mantarlı Bulgur Pilavı (Lezzet Ötesi ) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Pilav tenceresine tereyağı ve zeytinyağını ekleyip, ısıtın.
  • Ardından yemeklik doğranmış soğanı ekleyin ve pembeleşinceye kadar soteleyin.
  • Çok pembeleşmesen yemeklik doğradığımız kapya biberi ilave edelim ve birlikte sotelemeye devam edelim.
  • Ardından mantar, salçaları ekleyip bir tur çevirin ardından tuz, karabiber, pilavlık bulguru ekleyip kavurmaya devam edelim.
  • Suyunu ilave edip, su kaynayana kadar harlı, su kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirin.
  • Suyunu çektiğinde kapağını açıp üzerine kâğıt havlu kapatıp demlenmeye bırakın.
  • Sıcak servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder