Mantarlı Bulgur Pilavı (Lezzet Ötesi ) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 adet soğan
- 10-15 adet kültür mantarı
- 1 adet kapya biber
- 1 yemek kaşığı dolu dolu domates salçası
- 2 su bardağı bulgur
- 4 su bardağı su
- Tuz,karabiber
Mantarlı Bulgur Pilavı (Lezzet Ötesi ) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Pilav tenceresine tereyağı ve zeytinyağını ekleyip, ısıtın.
- Ardından yemeklik doğranmış soğanı ekleyin ve pembeleşinceye kadar soteleyin.
- Çok pembeleşmesen yemeklik doğradığımız kapya biberi ilave edelim ve birlikte sotelemeye devam edelim.
- Ardından mantar, salçaları ekleyip bir tur çevirin ardından tuz, karabiber, pilavlık bulguru ekleyip kavurmaya devam edelim.
- Suyunu ilave edip, su kaynayana kadar harlı, su kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirin.
- Suyunu çektiğinde kapağını açıp üzerine kâğıt havlu kapatıp demlenmeye bırakın.
- Sıcak servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder