Patatesli Gonca Gül Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yufka
Sosu için;
- 1 şişe soda
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı yoğurt
İç harcı için;
- 3 adet patates
- 1 adet soğan
- 1 tatlı kaşığı salça
- Tuz,karabiber,toz kırmızı biber
Patatesli Gonca Gül Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
- Patatesleri haşlayıp eziyoruz.
- Bir tavaya az sıvı yağ koyup ince doğradığımız soğanları kavurmaya başlıyoruz.
- Kavrulan soğanları salçayı ekleyip biraz daha kavurduktan sonra patatesleri ve baharatları ekleyip karıştırıp ocaktan alıyoruz.
- Sosu için verilen malzemeleri karıştırıyoruz.
- Yufkaları dörde bölüyoruz.
- Bir parçayı alıp elimizle tam ortadan burkarak sarıyoruz.
- Daha sonra sostan döküp fırçayla biraz yayıyoruz.
- Yine aynı yöne burkarak sarıp ortada oluşan çukur kısmına harcımızdan koyuyoruz.
- Kenarda kalan yufkalarıda sararak orta kısmını kapatıyoruz.
- Fırın tepsisine ters çevirip koyuyoruz.
- Bütün yufkalar bitene kadar aynı işleme devam ediyoruz.
- Hazır olan böreklerin üzerine yumurta sarısı sürüp, çörekotu serpiyoruz.
- Önceden ısıttığımız 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder