28 Ekim 2021 Perşembe

Patatesli Gonca Gül Böreği Tarifi

 

Patatesli Gonca Gül Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yufka

Sosu için;

  • 1 şişe soda
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı yoğurt

İç harcı için;

  • 3 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Tuz,karabiber,toz kırmızı biber

    Patatesli Gonca Gül Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patatesleri haşlayıp eziyoruz.
  • Bir tavaya az sıvı yağ koyup ince doğradığımız soğanları kavurmaya başlıyoruz.
  • Kavrulan soğanları salçayı ekleyip biraz daha kavurduktan sonra patatesleri ve baharatları ekleyip karıştırıp ocaktan alıyoruz.
  • Sosu için verilen malzemeleri karıştırıyoruz.
  • Yufkaları dörde bölüyoruz.
  • Bir parçayı alıp elimizle tam ortadan burkarak sarıyoruz.
  • Daha sonra sostan döküp fırçayla biraz yayıyoruz.
  • Yine aynı yöne burkarak sarıp ortada oluşan çukur kısmına harcımızdan koyuyoruz.
  • Kenarda kalan yufkalarıda sararak orta kısmını kapatıyoruz.
  • Fırın tepsisine ters çevirip koyuyoruz.
  • Bütün yufkalar bitene kadar aynı işleme devam ediyoruz.
  • Hazır olan böreklerin üzerine yumurta sarısı sürüp, çörekotu serpiyoruz.
  • Önceden ısıttığımız 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
  • Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder