Lezzet Garantili Cocostar Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- ️1,5 paket petibör bisküvi
- ️2,5 yemek kaşığı kakao
- ️1 çay bardağı eritilmiş tereyağı
Kreması için;
- ️1 paket kremşanti
- ️1,5 çay bardağı süt
- ️1 tepeleme yemek kaşığı pudra şekeri
- ️2,5 su bardağı hindistan cevizi
Ganajı için;
- ️100 ml sıvı krema
- ️80 gram bitter çikolata
- ️80 gram sütlü çikolata
Üzeri için;
- 4 afet muz
- Fıstık, çilek
Lezzet Garantili Cocostar Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak bisküvileri bardakla kıralım veya robottan geçirelim.
- İçerisine eritilmiş tereyağ, kakao ve sütü kontrollü bir şekilde ekleyip karıştıralım.
- 26 cm kelepçeli kalıbın tabanına yağlı kağıt serelim ve kalıbın tabanına kaşıkla bastırarak yayalım. Dolaba kaldıralım.
- Karıştırma kabına kremşanti ve soğuk sütü alalım katılaşsana kadar çırpalım.
- Hindistan cevizi ve pudra şekerini ekleyip çırpalım.
- Dolaba kaldırdığımız pasta tabanının üzerine yayalım.
- Vaktiniz varsa üzerini kapatıp bir gece bu şekilde dolapta bekletirseniz daha güzel olur. 3-4 saatte bekletebilirsiniz.
- Ganajı için kremayı ısıtalım ve çikolataları ekleyip karıştıralım ganaj oda sıcaklığına gelmesini bekleyelim.
- Muzları ortadan ikiye bölelim ve pastamızın üzerine dizelim ganajı dökelim.
- 2-3 saat dolapta bekletip çilek ve fıstıkla süsleyip servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder