17 Ekim 2021 Pazar

Milföy Hamurundan Boşnak Mantısı Tarifi

 

Milföy Hamurundan Boşnak Mantısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 150 gram kıyma
  • 1 adet rendelenmiş soğan
  • 1 çay kaşığı karabiber, kırmızı toz biber
  • Tuz
  • 6 adet milföy hamuru

Üzeri için;

  • Sarımsaklı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber

    Milföy Hamurundan Boşnak Mantısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle kıymalı harcımızı hazırlayalım.
  • Bir kaba kıymayı alalım içine rendelenmiş soğan ve baharatları ilave edelim hafif elimizle yoğuralım.
  • Milföy hamurunu kare şeklinde sekiz eşit parçaya bölelim.
  • Arasına kıymalı harçtan küçük parçalar olarak koyalım ilk katlamada üçgen şeklini vererek dört ucunu karşılıklı olarak birleştirelim.
  • Bütün hamurlara aynı işlemi uyguluyoruz.
  • Sonra kapattığımız parçaları kapalı kısımları alta gelecek şekilde tepsiye dizelim.
  • 160 derece fırında fansız ayarda ortalama kırk dakika pişirelim.
  • Üzerine tereyağlı sosumuzu hazırlayalım.
  • Bir tavaya tereyağ kırmızı biberi ilave edelim tereyağ eriyip köpürmeye başlayınca ocağı kapatalım.
  • Yemeğe yakın önce yoğurt sosunu sonra tereyağlı sosu döküp servis edelim. Afiyetle.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder