Milföy Hamurundan Boşnak Mantısı Tarifi İçin Malzemeler
- 150 gram kıyma
- 1 adet rendelenmiş soğan
- 1 çay kaşığı karabiber, kırmızı toz biber
- Tuz
- 6 adet milföy hamuru
Üzeri için;
- Sarımsaklı yoğurt
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
Milföy Hamurundan Boşnak Mantısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kıymalı harcımızı hazırlayalım.
- Bir kaba kıymayı alalım içine rendelenmiş soğan ve baharatları ilave edelim hafif elimizle yoğuralım.
- Milföy hamurunu kare şeklinde sekiz eşit parçaya bölelim.
- Arasına kıymalı harçtan küçük parçalar olarak koyalım ilk katlamada üçgen şeklini vererek dört ucunu karşılıklı olarak birleştirelim.
- Bütün hamurlara aynı işlemi uyguluyoruz.
- Sonra kapattığımız parçaları kapalı kısımları alta gelecek şekilde tepsiye dizelim.
- 160 derece fırında fansız ayarda ortalama kırk dakika pişirelim.
- Üzerine tereyağlı sosumuzu hazırlayalım.
- Bir tavaya tereyağ kırmızı biberi ilave edelim tereyağ eriyip köpürmeye başlayınca ocağı kapatalım.
- Yemeğe yakın önce yoğurt sosunu sonra tereyağlı sosu döküp servis edelim. Afiyetle.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder