Miss Sade Anne Keki Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1,5 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2,5 su bardağı un
Miss Sade Anne Keki Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar çırpalım. Sonra sıvı yağ ekleyip biraz çırpın.
- Sütü ekleyip biraz çırpın, unu ekleyip spatula veya kaşıkla karıştırın.
- En son, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip yavaşça karıştırın.
- Yağladığınız kek kalıbına dökün.
- Önceden ısıtılmış 160-170 derecedeki fırında alt üst fanlı şekilde 40 dakika pişirin.
- İlk yarım saat hiç açmayın kapağını, daha sonrasında kontrol ederek pişirme işlemini yapın.
- Fırında ilk sıcağını attıktan sonra kalıptan çıkarıp servis edebilirsiniz ❣️
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder