Nişastalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram margarin yada tereyağı
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker (su bardağı 200 ml lik)
- 1 su bardağı un
- 3 su bardağı nişasta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket şekerli vanilin
- 80 gram bitter çikolata
- Hindistan cevizi yada çekilmiş antep fıstığı
Nişastalı Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
- Karıştırma kabına iyice yumuşamış margarini alıyoruz.
- Üzerine yumurtaları kırıp karıştırıyoruz.
- Kabartma tozunu, unu, nişastayı, toz şekeri ve vanilini ilave edip hamurumuzu yoğuruyoruz.
- Hamurun kıvamı kulak memesi yumuşaklığında olması gerekiyor.
- Hamurumuzu merdane yardımıyla 1 cm kalınlığında açıyoruz.
- Kalıplarla istediğimiz şekilleri verebiliriz.
- Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine kurabiyeleri dizip 170 derece fırında ortalama 15-20 dk pişiriyoruz.
- Fırından çıktıktan sonra soğumasını bekleyip benmari usülü erittiğimiz çikolataya kurabiyelerimizin bir ucunu batırıp buradan da yeşil fıstığa yada hindistan cevizine batırıp servis tabağına alıyoruz. (evde hindistan cevizi kalmadığı için ben sadece çikolataya batırdım tercih sizin :).
- Servis tabağına aldıktan sonra üzerine pudra şekeri de eleyebilirsiniz.
Çocukların bayılarak yediği, yiyenlerin tarifini istediği hem pratik hem lezzetli kurabiyeler 🍪 deneyenlere şimdiden afiyet olsun ….
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder