25 Ekim 2021 Pazartesi

Kıymalı Gül Böreği Tarifi

 

Kıymalı Gül Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 500-600 gram kıyma
  • 3 büyük kuru soğan
  • 5-6 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Tuz
  • 6 tane yufka

Yufkaları ıslatmak için:

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı süt

Üzeri için:

  • 2 yumurta sarısı
  • Yarım yemek kaşığı yoğurt

    Kıymalı Gül Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Soğanları soyup yıkayın ve küçük küçük doğrayın.
  • Tavaya sıvı yağ,tereyağı ve soğanı alıp pembeleşene kadar kavurun.
  • Üzerine kıymayı ekleyip karıştırarak kavurun.
  • Sonra soğumaya bırakın.
  • Yufkaları dörde bölün.
  • Süt ve sıvı yağı karıştırıp yufkalara sürün.
  • Geniş bölümüne kıymalı harcı yayıp rulo olacak şekilde sarın.
  • Yuvarlayarak şekil verip tepsiye dizin.
  • Üzerine yumurta sarısı ve yoğurdu karıştırıp sürün.
  • 200 derece önceden ısıtılmış fırında kızartın. Afiyet şifa olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder