Kıymalı Gül Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 500-600 gram kıyma
- 3 büyük kuru soğan
- 5-6 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Pul biber
- Karabiber
- Tuz
- 6 tane yufka
Yufkaları ıslatmak için:
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı süt
Üzeri için:
- 2 yumurta sarısı
- Yarım yemek kaşığı yoğurt
Kıymalı Gül Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
- Soğanları soyup yıkayın ve küçük küçük doğrayın.
- Tavaya sıvı yağ,tereyağı ve soğanı alıp pembeleşene kadar kavurun.
- Üzerine kıymayı ekleyip karıştırarak kavurun.
- Sonra soğumaya bırakın.
- Yufkaları dörde bölün.
- Süt ve sıvı yağı karıştırıp yufkalara sürün.
- Geniş bölümüne kıymalı harcı yayıp rulo olacak şekilde sarın.
- Yuvarlayarak şekil verip tepsiye dizin.
- Üzerine yumurta sarısı ve yoğurdu karıştırıp sürün.
- 200 derece önceden ısıtılmış fırında kızartın. Afiyet şifa olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder