23 Ekim 2021 Cumartesi

Oklava Kullanmadan Ispanaklı Börek Tarifi

 

Oklava Kullanmadan Ispanaklı Börek Tarifi İçin Malzemeler

Kullandığım bardak ölçüsü 200 ml

Gerekli malzemeler

  • 3 su bardağı ılık su (600 ml)
  • 7 su bardağı un (770 gr)
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz (8 gr)

İç malzeme için;

  • 1 kg ıspanak
  • 1 kase lor peyniri (200 gr)
  • Tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber (5 gr)

Aralar için;

  • 125 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ (110 ml)

    Oklava Kullanmadan Ispanaklı Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Una, ılık suyu ve tuzu ekleyerek iyice yoğuralım. Hamur çok iyi yoğrulmalı. En önemli nokta iyi yoğurmak ve hamuru dinlendirmek.
  • Hamuru 6 parçaya kesip beze haline getirelim.
  • Bezelerin üzerini bez ile kapatıp 10 dakika bekletelim.
  • Bu arada tereyağını eritip sıvı yağı içine ekleyelim.
  • Dinlenmiş olan bezeleri servis tabağı kadar açalım. Aralarına yağdan bolca sürerek üst üste bir tepsi yada tabak üzerine dizelim. Tabağında en altına da yağdan sürmüş olalım.
  • Üzerini streç film ile kapatıp buzdolabında 1 saat bekletelim.
  • Ispanaklı iç malzeme için, ıspanakları yıkayıp keselim. Lor peyniri, tuzu ve baharatı ekleyelim. Karıştıralım.
  • Dinlenmiş olan hamurlardan birini temiz çarşaf yada masa üzerine alalım. Çekerek nazikçe açalım.
  • Ispanaklı iç malzemeden koyalım ve rulo halde saralım.
  • Her birine aynı işlemi uygulayalım ve tepsiye dolayarak yerleştirelim.
  • Tabakta kalan yağı üzerine sürelim.
  • 200 derece ısıtılmış fırında 20-25 dakika kızarana kadar pişirelim.
  • Afiyet olsun 😋

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder