Oklava Kullanmadan Ispanaklı Börek Tarifi İçin Malzemeler
Kullandığım bardak ölçüsü 200 ml
Gerekli malzemeler
- 3 su bardağı ılık su (600 ml)
- 7 su bardağı un (770 gr)
- 1,5 tatlı kaşığı tuz (8 gr)
İç malzeme için;
- 1 kg ıspanak
- 1 kase lor peyniri (200 gr)
- Tuz
- 1 tatlı kaşığı pul biber (5 gr)
Aralar için;
- 125 gram tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ (110 ml)
Oklava Kullanmadan Ispanaklı Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Una, ılık suyu ve tuzu ekleyerek iyice yoğuralım. Hamur çok iyi yoğrulmalı. En önemli nokta iyi yoğurmak ve hamuru dinlendirmek.
- Hamuru 6 parçaya kesip beze haline getirelim.
- Bezelerin üzerini bez ile kapatıp 10 dakika bekletelim.
- Bu arada tereyağını eritip sıvı yağı içine ekleyelim.
- Dinlenmiş olan bezeleri servis tabağı kadar açalım. Aralarına yağdan bolca sürerek üst üste bir tepsi yada tabak üzerine dizelim. Tabağında en altına da yağdan sürmüş olalım.
- Üzerini streç film ile kapatıp buzdolabında 1 saat bekletelim.
- Ispanaklı iç malzeme için, ıspanakları yıkayıp keselim. Lor peyniri, tuzu ve baharatı ekleyelim. Karıştıralım.
- Dinlenmiş olan hamurlardan birini temiz çarşaf yada masa üzerine alalım. Çekerek nazikçe açalım.
- Ispanaklı iç malzemeden koyalım ve rulo halde saralım.
- Her birine aynı işlemi uygulayalım ve tepsiye dolayarak yerleştirelim.
- Tabakta kalan yağı üzerine sürelim.
- 200 derece ısıtılmış fırında 20-25 dakika kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun 😋
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder